Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Geniet van een heerlijke vakantie bij Borgo dei Medici in hartje Toscane

Wat zeg je van een vakantie in het zonnige Toscane, bij een heerlijke agriturismo? Klinkt dat aanlokkelijk? Dan heb je de plek nog niet gezien: Agriturismo Borgo dei Medici, in het hart van Toscane, tussen prachtsteden als Pisa en Florence.

Sluit heel even je ogen en droom weg bij deze charmante agriturismo, op een schilderachtige locatie met prachtig uitzicht over de glooiende Toscaanse heuvels, ver weg van de drukte.

Borgo dei Medici is een kleinschalige agriturismo, omringd door olijfboomgaarden, wijngaarden en pijnboombossen. Het historische centrum van het charmante dorpje Cerreto Guidi ligt vlakbij, handig als je een cappuccino wil drinken of een ijsje wil eten.

Je zit ook vlak bij Vinci, de geboorteplaats van Leonardo da Vinci. Dit prachtige heuvellandschap was voor Da Vinci een grote bron van inspiratie. Als je al die golvende heuvels in alle tinten groen ziet, begrijp je meteen waarom hij wel naar een potlood of penseel móést grijpen…

Op het uitgestrekte landgoed van Borgo dei Medici vind je zestien appartementen, allemaal ingericht in typisch Toscaanse stijl. Alle appartementen liggen aan de weelderige tuin. Vanaf elke logeerplek slingert er een wandelpad tussen de olijfbomen en eikenbomen richting het zwembad, waar je uitkijkt over Vinci en over de wijngaarden die het landgoed rijk is.

Elk appartement heeft ook een privéterras waar je ‘s avonds lekker kunt zitten, nippend aan een glas wijn die op het landgoed zelf wordt gemaakt.

Bij aankomst kun je rekenen op een warm en gastvrij onthaal van eigenaar Fabio, een gastheer in hart en nieren. Hij zal er alles aan doen om het zijn gasten naar de zin te maken.

Fabio vertelt je ook graag over de geschiedenis van Borgo dei Medici. Op het landgoed wordt wijn en olijfolie geproduceerd, die je natuurlijk niet mag vergeten te proeven. Je kunt de producten die worden gemaakt als souvenir kopen bij de receptie, voor jezelf om lekker lang na te genieten of voor de thuisblijvers als smakelijk cadeautje.

Het landgoed is ook een prima plek voor gezinnen met jonge kinderen, door de vele ruimte op het terrein en alle extra’s voor de jonge gasten, zoals het kinderbad en het voetbalveld.

Ook geeft Fabio volop tips over wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Ontdek hoe mooi Toscane in het voorjaar is, dwalend door stadjes als Lucca, Pistoia en San Gimignano. Ruik de geur van bloesem, laat je verleiden tot een heerlijke lunch in de zon en kom helemaal tot rust tijdens een prachtige wijnroute.

De beste tips voor een vakantie in Italië!

4 reacties

  1. Het lijkt me prachtig! Deze reis zou ik graag willen maken

  2. Gina Spaans-Mion

    GINA

    HET ZIET ER ALLEMAAL GEWELDIG UIT. KOMT IN HET RIJTJE ‘MOOISTE AGRITURISMI VAN TOSCANA ‘ TE STAAN. ZOU ER DOLGRAAG EEN WEEKJE VERBLIJVEN.

  3. Een droomplek, fantastisch..

  4. Heerlijk een weekje Toscane!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *