Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Agriturismo Anna-Rosa – appartementen met uitzicht op de skyline van Volterra
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Agriturismo Anna-Rosa – appartementen met uitzicht op de skyline van Volterra

Na een dag toeren door Toscane is het goed thuiskomen bij Agriturismo Anna-Rosa, in de heuvels tussen Pontedera, San Miniato, Lajatico en Volterra. Je neemt nog even een duik in het zwembad, droomt weg bij de skyline van dit middeleeuwse Toscaanse stadje aan de horizon, schenkt een drankje in en mijmert over wat er de volgende dag voor moois op het programma zal staan. Keuze genoeg, zo in hartje Toscane!

Van het Limburgse heuvelland naar hartje Toscane
In oktober 2018 verruilden Roger en Annemarie met hun drie kinderen de Zuid-Limburgse heuvels voor die van Toscane. Na een voorbereiding van drie jaar kozen ze voor een project waar flink aan geklust moest worden om het weer in al zijn glorie te laten schitteren: een oude boerderij met zeven appartementen die stuk voor stuk een flinke opknapbeurt nodig hadden.

Maar niet alleen de boerderij met de appartementen, ook de omliggende olijfboomgaarden en de kleine wijngaard waren volledig onderkomen. Om dit allemaal weer in orde te krijgen, was er behoorlijk wat werk te verzetten.

Gelukkig kon Roger heel veel zelf doen (hij werkte voorheen in de bouwwereld) en konden ze vanuit een goede basis beginnen met het restaureren van de boerderij. Het moest een prachtige uitvalsbasis worden voor iedereen die ontspannen vakantie wil vieren, met het mooiste van Toscane binnen bereik.

Samen met een geweldig team van bouwvakkers hebben Roger en Annemarie de afgelopen maanden keihard gewerkt. Langzaam maar zeker kreeg de agriturismo vorm, waarbij is gekozen voor een mix van authentieke details en modern comfort.

Vlak nadat de laatste kleine klusjes waren doorgestreept, konden de deuren open. Precies op tijd voor de eerste gasten, die zich direct konden laven aan de perfecte combinatie van Limburgse en Italiaanse gastvrijheid.

Slapen in de vroegere hooischuur
De agriturismo telt zeven verschillende appartementen. Elk appartement heeft zijn eigen charme, waarbij onze favoriet de voormalige hooischuur is.

Maar ook de andere appartementen zijn fijn, allemaal even ruim en allemaal voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Er is aan alles gedacht, van nieuwe comfortabele boxspringbedden met extra topmatrassen tot horren voor de ramen. In combinatie met de Toscaanse buitenlucht slaap je hier als een roosje…

De inrichting wordt door vriendin en interieurarchitecte Nancy Tuscany with a Twist genoemd. Het is een combinatie van rust en authentieke Italiaanse details, een mix van oude en nieuwe spullen, waarbij alles aanwezig is om onbezorgd vakantie te kunnen vieren. Als je met kleine kinderen reist, kun je zelfs een babypakket boeken, zodat je niet alles hoeft mee te nemen van thuis.

Zwemmen, zonnen en spelen
Ook op het terrein rondom de boerderij was er genoeg werk te verzetten, wilden Roger en Annemarie van de boerderij een bijzonder vakantieplekje maken.

Er werd een groot terras aangelegd, waar regelmatig een gezamenlijk diner wordt georganiseerd. Er is ook een selfservicebar op basis van vertrouwen, met op de kaart alleen Toscaanse drankjes. Al nippend van je glas wijn of birra geniet je van een werkelijk betoverend uitzicht.

Rondom het geheel opnieuw betegelde zwembad (dat zeven bij veertien meter meet) werd een nieuwe vloer gemaakt en er werd een hek geplaatst voor de veiligheid van groot en klein. Rondom het zwembad staan genoeg ligbedjes en stoelen, zodat je op elk moment van de dag kunt neerstrijken om te zwemmen of te zonnen.

Voor de allerkleinsten is er een speeltuin met onder andere een speelhuisje, een glijbaan, een schommel, een kruipdoor-sluipdoorrups en een trampoline. Voor de wat oudere kinderen is er een speelveld met basketbalnet, grote trampoline en een voetbalveldje.

Casa Kiplekker & de Bunny Bungalow
Bij aankomst in oktober was het al snel duidelijk dat er veel te veel hoge niet inheemse bomen stonden die het zicht behoorlijk wegnamen. In januari mocht alles gekapt worden, zodat de gasten nu kunnen genieten van verleidelijke vergezichten.

Het hout is bijna volledig hergebruikt. Zo heeft Roger voor de omheining van de dierenverblijven houtblokken en draad gecombineerd. Het voetbalveldje voor de jeugd is ook van houtblokken gemaakt.

Natuurlijk moesten er ook dieren komen. Roger bouwde een geweldig mooi kippenhok, Casa Kiplekker, en een riant konijnenhok, de Bunny Bungalow. De jonge dieren mogen door de kleine gasten geknuffeld worden in de buitenren. Overdag lopen er hier en daar geitjes op het terrein om het gras lekker kort te houden en korte metten te maken met het onkruid.

Eropuit!
Wil je in de omgeving iets gaan ondernemen, dan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor jong en oud. Je kunt onder meer een dagje naar Volterra, naar San Gimignano of naar de Toscaanse kust.

Via deze link vind je veel tips voor een vakantie met kinderen in Toscane, maar Roger en Annemarie helpen je ook graag op weg met persoonlijke tips.

Al is het ook heerlijk om af en toe gewoon lekker een dagje te ontspannen. Het is niet voor niets een beetje Limburg in Toscane: er hoeft niets, maar er kan veel. Je komt hier als gast aan, maar voelt je dankzij de Limburgse gastvrijheid binnen de kortste keren een vriend.

Ook logeren bij Agriturismo Anna-Rosa? Je vindt dit heerlijke vakantieverblijf aan de Via di Legoli 41 in Legoli-Peccioli (Pisa). Meer informatie vind je op de website, maar je kunt Roger en Annemarie ook altijd mailen via agriturismo@anna-rosa.nl.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *