Download gratis de Ciao tutti app

Trouwen in Rome – het huwelijk van Karlijn & Claudio

Bijna een jaar geleden bood fotograaf Jeroen Savelkouls via Ciao tutti een stel met trouwplannen in Italië een gratis fotoreportage aan. Het leverde ontzettend veel leuke reacties op, maar er kon maar één de winnaar zijn: dat werden Karlijn en Claudio. Zij schreven ons bliksemsnel (binnen een paar minuten na het verschijnen van het artikel) een enthousiaste reactie. Bovendien spraken de locaties die zij op het oog hadden zeer tot de verbeelding.

Inmiddels zijn Karlijn en Claudio getrouwd. Hun huwelijk vond plaats op een zonnige augustusdag in Rome. Jeroen laat jullie in deze blog zoals beloofd mee terugkijken op deze onvergetelijke dag.

Jeroen: ‘Ik haalde Karlijn en Claudio ‘s ochtends op bij Residenza di Ripetta, een prachtig hotel op loopafstand van de Spaanse Trappen. We maakten daarna een reportage in de Galleria Doria Pamphilj, een schitterend museum aan de Via del Corso. Speciaal voor ons waren twee van de stijlkamers opengesteld die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Daarna zijn we naar het Palazzo Spada gereden, voor een foto in de galerij die werd ontworpen door Francesco Borromoni en die bekend staat om het bijzondere perspectief. De dienstdoende bewaker was niet heel blij, maar kneep een oogje toe.

De ceremonie vond plaats in de Sala Rossa van het gemeentehuis van Rome, dat boven op het Capitool prijkt, aan het Piazza del Campidoglio. Aangezien hier elke dag veel mensen elkaar het jawoord geven, is de ceremonie voor Nederlandse begrippen erg kort. Het duurt slechts een minuut of tien, maar dat is lang genoeg om onder de indruk te raken van de sfeer in deze prachtige zaal.

De lange geschiedenis van Rome, waarin deze plek een cruciale rol speelt, geeft een bruiloft hier extra gewicht. Na afloop van de plechtigheid bleek er gelukkig nog wat tijd over voor felicitaties en groepsfoto’s, waarna we weer het plein op gingen, waar Rome letterlijk aan je voeten ligt.

De dag werd afgesloten met een receptie en heerlijk diner bij Residenza di Ripetta. Voor mij als fotograaf bracht deze lange en warme dag alles wat ik had gehoopt: een mooie reportage waar het bruidspaar voor altijd van kan genieten. Als het aan mij ligt, doe ik hier elk jaar een bruiloft! Of in Toscane. Of op Sicilië. Of…’

haar/make-up Karlijn: Janita Helova | jurk Karlijn: Julia Kontogruni (gekocht bij Koonings) | schoenen Karlijn: Casadei en Nando Muzi | pak Claudio: Suit Supply | schoenen Claudio: Carlos Santos | trouwlocatie: Sala Rossa, Piazza del Campidoglio | receptie & diner: Residenza di Ripetta | fotografie: Jeroen Savelkouls

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Jasmine Seegers

    Hi!

    Ik en mijn toekomstige man hadden altijd al het plan om te gaan trouwen in Rome maar wisten nog niet zo goed hoe en wat… Maar na het lezen van deze blog weten we waar we aan toe zijn en weten we zeker dat we ons hier willen verbinden! Superleuke foto’s en interessante informatie! Kortom een topblog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *