Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wedergeboorte voor warenhuis La Rinascente in Rome

Zeven jaar geleden verdween La Rinascente uit het Romeinse straatbeeld. In het enorme winkelcomplex aan de Via del Corso opende een Zara-winkel en sindsdien stapten we er niet meer over de drempel. Elke keer als we langs dit Zara-filiaal liepen, misten we de prachtige producten van La Rinascente. Gelukkig kunnen we sinds kort ons hart weer ophalen aan elegante handschoenen, Italiaanse mode en vooral heel veel Italiaans lekkers.

La Rinascente opende namelijk een gloednieuwe vestiging, aan de Via del Tritone. Er zijn maar liefst acht verdiepingen, met in totaal veertienduizend vierkante meter voor het ruime winkelaanbod (verdeeld over vijf verdiepingen) én voor een aantal restaurants (verdeeld over de zesde en zevende verdieping).

Maar het spektakelstuk vind je ónder al die winkel- en restaurantruimte. Hier schuilt namelijk nog een uniek stukje Romeinse geschiedenis. Tijdens de werkzaamheden aan het warenhuis ontdekten archeologen vijftien bogen van het Aqua Virgo-aquaduct, net als restanten van het Salaria Vetus-aquaduct.

Ook werd er een klein thermencomplex opgegraven, met prachtig mozaïek en marmeren vloeren, net als ruïnes van woningen en delen van grafmonumenten.

Tijdens of na het winkelen kun je – helemaal gratis – deze Romeinse resten bewonderen. Aan de hand van virtuele reconstructies krijg je een goed beeld van hoe deze aquaducten werden gebruikt voor de watervoorziening in de stad en hoe dit stukje Rome er in de oudheid uitzag. Een kleine impressie:

Hoog boven dit spectaculaire stukje geschiedenis is er op culinair gebied voor ieder wat wils te vinden, met allereerst een enorm aanbod aan delicatessen. Zorg dat je een plek in je koffer over hebt, want je gaat hier waarschijnlijk niet met lege handen naar buiten.

Uitgebreid eten kun je er ook, bij MadeITerraneo, een restaurant van niveau met mediterrane gerechten op het menu, bedacht door de beroemde Italiaanse chef-kok Riccardo Di Giacinto (van onder andere het toprestaurant All’Oro).

In de Up Sunset Bar kun je terecht voor een lekker ontbijt, een lichte lunch en een drankje met uitzicht. Er is een uitgebreide aperitivo-kaart met pizza’s zoals bij Madre (waar Di Giacinto eveneens de culinaire scepter zwaait).

Er is een kleine Vivi Bistrot voor wie trek heeft in wat lichtere gerechten, salades en sapjes. Liefhebbers van pizza kunnen terecht bij Cantina Feudi San Gregorio, die naast de kleine pizzeria PZA ook een wijnbar in het warenhuis hebben. Ten slotte heeft ook het succesvolle Temakinho, een Japans-Braziliaans sushi-restaurant, een plekje gekregen.

Nieuwsgierig? Je vindt de Romeinse La Rinascente aan de Via del Tritone 61. Het warenhuis is elke dag geopend van 9.30 tot 23.00 uur.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *