Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Win de handige Campergids Toscane, Umbrië & De Marken!

Ga je met de camper op vakantie naar Italië? Dan is de nieuwe Campergids Toscane, Umbrië & De Marken van Uitgeverij Elmar je perfecte reisgenoot!

In deze reisgids vind je niet alleen vijf mooie routes in de regio’s Toscane, Umbrië en Le Marche, maar ook heel veel praktische tips voor een campervakantie, van een camperpaklijst tot een voertuigchecklist, van fijne campings tot een camperwoordenboek.

Met dank aan Uitgeverij Elmar geven we alvast een voorproefje uit deze handige gids én mogen we drie lezers trakteren op een exemplaar van deze campergids.

Vijf camperroutes door het hart van Italië

In de Campergids Toscane, Umbrië & De Marken vind je vijf mooie routes om met de camper te rijden. De eerste route voert je door het noordwesten van Toscane, met pareltjes als Florence, Pistoia, Lucca, San Gimignano en Volterra.

De tweede route loopt langs de Toscaanse kust, van Carrara via Viareggio, Pisa, Livorno, Cecina en Piombino naar de Maremma en het schiereiland Monte Argentario.

Ook de derde route laat je kennismaken met de mooiste plekjes van Toscane, maar dan in het zuiden, in combinatie met een stukje Umbrië. Je rijdt van Siena via Montepulciano door de Val d’Orcia naar Orvieto, om te eindigen in Pitigliano.

De vierde route leidt door de heuvels van het groene hart van Italië, van Arezzo via Città di Castello, het Lago Trasimeno, Perugia en Assisi naar Foligno, Spoleto, Norcia en Ascoli Piceno.

Tijdens de laatste route ontdek je de Adriatische kust, van Ravenna via Rimini, San Marino, Pesaro en Urbino naar Ancona, Porto San Giorgio, Grottammare en San Benedetto del Tronto.

Bij elke route krijg je tips voor campings, bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants. Ook kun je elke route downloaden als gpx-bestand om onderweg makkelijk te kunnen navigeren.

De beste campings in Toscane

In de Campergids Toscane, Umbrië & De Marken vind je ook veel tips voor fijne campings. Als voorproefje delen we vier perfecte campings voor je campertrip in Toscane:

‘De kerktoren van Sant’Alessio begroet je vriendelijk, maar de vijfhonderd meter naar het leuke dorpje vanaf Agriturismo Ai Linchi zijn voor fietsers niet noemenswaardig. Ze rijden liever zes kilometer door de heuvels naar Lucca of twintig kilometer verder naar Pisa. Ondertussen bewaken de kabouter Linchetto en zijn volgelingen, naar wie de camping is vernoemd, je camper.

De naam zegt het al: vanaf Camping Village Torre Pendente loop je in een paar minuten naar de scheve toren van Pisa. Met de fiets gaat het nog sneller. Een goed ontbijt aan de campingbar is hiervoor de perfecte basis. Na een wandeling door de stad lokt het zwembad of het restaurant.

De toegang tot de thermale baden van Saturnia is gratis, dus zijn ze erg populair. Maar dat is geen probleem, want vanaf Area Sosta Camper L’Alveare del Pinzi is het maar een korte wandeling naar het warme water van de Cascate di Saturnia. Je kunt er vroeg in de ochtend zijn om het beste plekje te bemachtigen.

Bij aankomst kan het een uitdaging zijn om je persoonlijke favoriete plekje te vinden in de twaalf hectare weiland, bos en boomgaard van Agricampeggio Madonna di Pogi. Bij het kleine zwembad voor de kinderen? Boven bij de zwemvijver in het bos of toch liever onder de oude eik op de grote barbecueplaats, voor de gezelligheid?

Boodschappen doe je in het hoofdgebouw van de biologische boerderij. Maar misschien heb je niet zoveel nodig, want kampeerders kunnen gratis gebruik maken van de groentetuin en boomgaard. Zelfs eieren van de hoevekippen maken deel uit van het vriendelijke zelfbedieningspakket.’

Check alle tips in

Campergids Toscane, Umbrië & De Marken | Elisabeth Schnurrer | met tips van PaulCamper | ISBN 9789038928999 | € 22,99 | Uitgeverij Elmar | bestel deze campergids bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Maak kans op Campergids Toscane, Umbrië & De Marken!

Namens Uitgeverij Elmar mogen we drie lezers blij maken met een exemplaar van Campergids Toscane, Umbrië & De Marken. Kans maken? Vul dan voor 21 april 2024 onderstaand mail&winformulier in, o.v.v. Campergids Toscane, Umbrië & De Marken. De winnaars krijgen na afloop van de actie persoonlijk bericht.

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat wil je winnen?

  Je bericht

  Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

  We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)

  captcha

  Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *