Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de mooiste plekken van Ascoli Piceno

Welkom in Ascoli Piceno, een prachtige stad in het zuiden van de regio Le Marche die ook wel ‘stad van de honderd torens’ wordt genoemd. Maar Ascoli Piceno staat niet alleen bekend om de hoge torens. Je vindt er ook grootse pleinen, mooie musea, rijk versierde kerken en verrassende fonteinen.

Vanessa van Agriturismo Villa Bussola laat ons dit allemaal zien in een unieke City Walk. Zij woont niet ver van deze stad en hoewel ze zich vooral bezighoudt met het verhuren van haar vakantieaccommodaties en minicamping, gaat ze in haar vrije tijd graag op pad om alle pareltjes in de omgeving nog beter te leren kennen.

In Ascoli Piceno komt ze wekelijks en ze heeft inmiddels dan ook de allermooiste en bijzonderste plekken van de stad weten te vinden.

Tijdens een wandeling van ongeveer vier kilometer neemt ze je mee naar de Sala dei Mercatori, naar imposante palazzi, naar de Romeinse opgravingen en naar de Duomo. Je geniet van een kopje koffie bij Caffè Meletti, brengt een bezoek aan het Palazzo dei Capitani, bewondert de middeleeuwse torens en antieke wasplaatsen en proeft van een portie overheerlijke olive ascolane.

Vanessa tipt ook een paar bezienswaardigheden langs de route die je als je genoeg tijd in Ascoli Piceno doorbrengt ook kunt bezoeken: het Museo Archeologico, het Museo Diocesano, de Pinacoteca, de middeleeuwse straat Via delle Torri, de Annunziata-heuvel en het Fortezza Pia voor een prachtig uitzicht over de stad. Treed gauw in haar voetsporen en geniet van Ascoli Piceno!

Je kunt de City Walk in Ascoli Piceno voor € 4,99 downloaden via onderstaande button.

Download de City Walk Ascoli Piceno

Op de foto op de cover van deze City Walk staat ober Anselmo van Caffè Meletti, een van de mooiste historische cafés van heel Italië, aan het Piazza del Popolo, een van de prachtige pleinen van Ascoli Piceno. Zeker een bezoek waard als je in Ascoli Piceno bent!

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na aankoop ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *