Home » Italië dichtbij » Een dagje Sicilië in eigen land
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een dagje Sicilië in eigen land

Sicilie

Ciao tutti!

Even een extra berichtje vanaf Sicilië! Want terwijl wij genieten van elke minuut dat we door het westen van Sicilië struinen, krijgen we van een van onze lezers de tip dat het volgende week (om precies te zijn van 12 tot en met 18 mei) ook mogelijk is om in eigen land een dagje Sicilië te beleven. De Libelle Zomerweek staat dit jaar namelijk in het teken van Sicilië: zon, zee, heerlijk eten en muziek!

Libelle-zomerweek

Voor dat laatste zorgt onder andere Trio Siciliano. Deze drie Siciliaanse mannen begrijpen waar je als shoppende vrouw behoefte aan hebt: fijne muziek en een compliment over hoe fantastisch je eruitziet. De Siciliaanse broers Pino en Antonio Sotera vormen het kloppend hart van Trio Siciliano. Ze zingen allebei en Pino speelt gitaar en Antonio accordeon. Op de mandoline speelt Hans Wesseling, die qua Italiaanse warmbloedigheid niet onderdoet voor de twee broers. Trio Siciliano is de gehele week op het terrein te zien en te beluisteren.

Dat geldt eveneens voor Lumayna, die Italiaanse muziek uit de jaren dertig en veertig spelen, de tijd waarin de maffia z’n naam vestigde. Daarmee heeft Lumayna dat typische Godfather-geluid. Italiaanse swing met een spannend rafelrandje. De muzikanten van Lumayna zorgen ervoor dat je op de Zomerweek net iets meer op je hoede bent voor onverwachte verwikkelingen. Maar bovenal zorgen ze voor die heerlijke sfeer die je kent uit de film: familietaferelen aan een zomers gedekte tafel met veel lekker drankjes, heerlijk eten en goed gezelschap. Het lijkt de Libelle Zomerweek wel! Lumayna is de gehele week op het terrein te zien en te beluisteren.

Maar dat is nog niet alles, er worden nog meer Siciliaanse klanken ten gehore gebracht! Italiaanse volksmuziek en emotie, daar staat I Fratelli Indaco voor. Dit trio bestaat uit drie broers uit het kleine stadje Agrigento op het Italiaanse eiland Sicilië. Hun vader, Francesco Indaco, was goudsmid en hor-logemaker en speelde accordeon op feestjes. Zijn drie zoons hebben zijn talent overgenomen. Als ware troubadours brengen de gebroeders Indaco de Italiaanse volksmuziek uit Zuid-Italië met de emotionele invloeden van de Napolitaanse muziek. I Fratelli Indaco is de gehele week op het terrein te zien en te beluisteren.

Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op de website van de Libelle Zomerweek. Zet je speakers open, want je hoort meteen la musica siciliana! Zo kun je volgende week net als wij genieten van Siciliaanse sferen…

Libelle-Italië

Geen tijd om naar Almere af te reizen? De nieuwe Libelle (week 20) staat ook helemaal in het teken van Italië. Een espresso of Aperol Spritz erbij en genieten maar!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *