Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Puzzelen in Puglia – speurpuzzels, logische puzzels en sudoku’s in Pugliese sferen

Welkom in Puglia, de veelzijdige regio in de hak van de Italiaanse laars. Vanaf de kust van het schiereiland Gargano steken witte kliffen ver uit in de zee, die nu eens smaragdgroen, dan weer azuurblauw  kleurt.

In de hele regio wisselen sporen van het Byzantijnse rijk zich af met invloeden uit het klassieke verleden en de Arabische cultuur. Merkwaardige witgekalkte huisjes met conische daken toveren de Valle d’Itria om tot een sprookjesbos. Nog verder zuidwaarts, met name in en om Lecce, vind je overdadige barokke invloeden.

Hier en daar schuilen eeuwenoude pelgrimsoorden en mystieke grotten, maar ook plaatsen met klinkende bijnamen als ‘het Florence van het zuiden’ (Lecce), ‘la città bianca’ (Ostuni) en ‘Finis Terrae’ (Santa Maria di Leuca).

In ons nieuwe puzzelboekje laten we deze veelzijdigheid van Puglia terugkomen, met verrassende, uitdagende puzzels die je veel moois in deze regio laten zien.

Welke puzzels over Puglia vind je in dit puzzelboekje?

Je speurt naar woorden uit de songtekst van Domenico Modugno’s Nel blu dipinto di blu (beter bekend als Volare) en gaat de zee op met de vissers in hun kleurrijke bootjes.

Je duikt in de traditionele gerechten van de Pugliese keuken. Je zoekt naar verschillen in de haven van Monopoli, in een van de mooiste kerken van Puglia en in een van de pittoreske straatjes van Gallipoli.

Je speelt even voor havenmeester in Santa Maria di Leuca, speurt naar een versteende visser voor de kust van Vieste en dekt de tafel voor Nunzia, die in de Via delle Orecchiette in Bari elke dag verse pasta maakt.

Je maakt een mooie tocht door de Salento en creëert kleurrijke figuren met de ambachtslieden in Grottaglie. Je helpt mee met de olijvenoogst en ontdekt de geheimen van het Castel del Monte bij Andria…

En dat allemaal zonder zware bagage, verhitte wangen of zere voeten. Het enige dat je nodig hebt, is een potlood (met gum) of een pen, een luie (tuin)stoel en wellicht een sterke espresso…

Bestel Puzzelen in Puglia

Je kunt dit kleurrijke, papieren puzzelboekje via deze link bestellen (80 pagina’s op A5- formaat) voor € 9,95 (excl. een kleine bijdrage aan de verzendkosten).

Wil je liever een pdf om zelf thuis uit te printen? Dat kan ook; via deze link bestel je voor € 6,95 een pdf van het puzzelboekje, die je kunt printen op A4-formaat.

De oplossingen vind je in beide gevallen online. In de mail waarmee we je bestelling bevestigen, vind je een downloadlink voor een pdf met een aantal hints en alle oplossingen. Veel puzzelplezier, in bocca al lupo!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *