Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Bucatini met rode pesto en burrata uit het kookboek Mediterraneo

Het kleurrijke kookboek Mediterraneo neemt je in negentig toegankelijke recepten mee naar diverse regio’s aan de Middellandse Zee.

Mediterraneo zit boordevol inspiratie voor elke gelegenheid, met allereerst recepten voor heerlijke mediterrane hapjes als olijventapenade, focaccia, bruschetta met venkelsalami, uiencompote en vijgen, venusschelpjes met fregola en caponata met burrata of mozzarella.

Als hoofdgerechten schotelt Mediterraneo je onder meer bucatini met rode pesto en burrata voor (waarvan we het recept mogen delen). Nog meer Italiaanse recepten zijn onder andere dorade met caponata, linguine alle vongole, risotto met asperges, zeebaars in zoutkorst, Napolitaanse pizza en cacio e pepe.

Voor toe kies je uit tiramisù, een tricolore watermeloendessert, pizzicotti alle mandorle (krokante amandelkoekjes) of panna cotta met confit van framboos. Ook cocktails ontbreken niet, met onder meer een verrassende Negroni naranja.

Bucatini met rode pesto en burrata

Ingrediënten (voor vier personen): 400 gram bucatini | 4 tomaten, in blokjes | 550 gram halfgedroogde tomaatjes & extra voor de garnering | 120 gram witte amandelen | 60 gram olijfolie & extra voor de garnering | 2 knoflooktenen, gepeld | 220 gram geraspte Parmezaanse kaas (plus eventueel wat extra voor het op smaak brengen) | 40 blaadjes basilicum & extra voor de garnering | peper & zout | 150 gram gehalveerde kerstomaatjes | 1 bol burrata of mozzarella

Mix de blokjes tomaten, de halfgedroogde tomaatjes, de amandelen, de olijfolie, de knoflook, de geraspte Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes in een blender of met een staafmixer fijn. Breng op smaak met wat extra geraspte Parmezaanse en een snufje peper of zout.

Kook de bucatini in gezouten water. Giet de pasta af zodra deze al dente is (check eventueel deze pasta-kooktips) en roer er de pesto en gehalveerde kerstomaatjes door.

Scheur de bol burrata of mozzarella in vieren. Kruid deze met een snufje peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Garneer de pasta met enkele halfgedroogde tomaatjes en blaadjes basilicum.

Nog veel meer mediterrane recepten vind je

Mediterraneo – de zonovergoten keuken van Pulpo | Maxence Sys & Laurent Willems | ISBN 9789401473613 | uitgeverij Lannoo | bestel Mediterraneo bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *