Download gratis de Ciao tutti app!

B&B Il Casale di Andrea & Simona – logeren in het hart van Piemonte

Het getuigt van een behoorlijke portie doorzettingsvermogen om dit jaar een nieuwe bed & breakfast te openen, maar Andrea en Simona lieten zich door niets en niemand weerhouden. In het hart van het historische centrum van Camino, in de provincie Alessandria, in het hart van de regio Piemonte, heten ze je van harte welkom in hun gloednieuwe B&B Il Casale di Andrea & Simona.

Andrea en Simona verbouwden een oude boerenhoeve uit 1890, opgetrokken uit baksteen en de lokale tufsteen, tot een heerlijk vakantieverblijf, waar je je kunt onderdompelen in uiterste stilte, vrede en rust, met dank aan het enorme landgoed dat zich rondom de boerderij uitstrekt.

Zo’n uitgestrekte ‘tuin’ is zeker nu een ongekende luxe. Het terrein beslaat ongeveer tienduizend vierkante meter. Je vindt er een aantal boomgaarden, maar ook losse groepjes bomen waaronder het heerlijk lezen en luieren is, en verschillende soorten bloemen en planten die het geheel tot een waar paradijs maken.

Wie wil, kan in het groen deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten, zoals rek- en strekoefeningen of een cursus kruisboogschieten. Je kunt je ook aanmelden voor (ochtend)gymnastiek, met de supervisie en persoonlijke assistentie van de zeer ervaren professional (een gecertificeerd leraar lichamelijke opvoeding ISEF).

Daarna is het heerlijk badderen in het bubbelbad in de prachtige badkamer van de Relax-suite. Liever wat minder actief genieten van het groen? Dankzij het park bieden de kamers ook prachtig uitzicht, van de vroege ochtend tot na zonsondergang, met een heldere sterrenhemel.

Maar ook binnen valt er genoeg te zien. Waar mogelijk hebben Andrea en Simona de authentieke details van de boerderij intact gelaten, zodat de sfeer van de bouwtijd van de hoeve, eind negentiende eeuw, behouden is gebleven, in combinatie met modern comfort en de persoonlijke stijl van beide eigenaren.

Elke ochtend wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd in de voormalige boerenschuur, die overdag dienst doet als gezamenlijke woonkamer, warm en intiem, landelijk en meteen ‘thuis’.

Hier kom je echt even tot rust. Je laat de drukte en chaos van alledag achter je en kunt je heerlijk in de watten laten leggen door het gastvrije stel. De omgeving helpt natuurlijk ook mee, want buiten het uitgestrekte landgoed wacht weer een ander stukje paradijs.

De heuvels van de Monferrato-streek, waar Camino vlak bij ligt, staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Je kunt er heerlijk wandelen, rondtouren (check bijvoorbeeld deze autoroute door de Monferrato-heuvels) en natuurlijk proeven, zowel van de uitstekende wijnen die hier worden gemaakt als van weelderige pasta’s met truffel en risotto (die iets verder noordwaarts zijn oorsprong vindt, rondom Vercelli).

Niet ver van de bed & breakfast vind je het voormalige woonhuis van de schilder Colombotto Rosso, dat nu is omgetoverd tot museum, waar je zijn schilderijen, prachtige antieke meubelen en persoonlijk geselecteerde kunstwerken kunt bewonderen.

Andrea en Simona geven je tijdens je verblijf graag nog veel meer tips, voor mooie wandelingen, een wijnproeverij, adembenemende autoroutes en andere uitstapjes.

Je vindt B&B Il Casale di Andrea e Simona aan de Via Serra 44 in Camino (Basso Monferrato, Alessandria). Wil je een verblijf boeken in de nieuwe bed & breakfast van Andrea en Simona? Neem dan een kijkje op de website van B&B Il Casale voor alle details, zoals beschikbaarheid en prijzen. Je kunt hen ook mailen via beadilcasaleandresimo7@gmail.com of bellen via 0039-0142469295 of via 0039-3892404277.

Op verzoek organiseren Andrea en Simona (tegen een passende meerprijs) ook graag een transfer voor je, vanaf de luchthaven of vanuit een van de grotere steden (zoals Milaan, Turijn, Pavia en Alessandria).

Ook is de transferservice beschikbaar voor wijnproeverijen of dagjes uit, waarbij de route wordt vastgesteld op basis van jouw wensen en Andrea’s en Simona’s suggesties. Ze kennen dit gebied immers als hun spreekwoordelijke broekzak en weten precies waar je moet zijn om optimaal te kunnen genieten (en proeven) van dit deel van Piemonte.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Hoi Saskia,

    Na het lezen van jouw blog over Il Casale di Andrea & Simona, hebben wij afgelopen week een paar nachtjes in hun B&B geboekt om de Piemonte te verkennen. Ondanks dat ze inderdaad heel lief en behulpzaam zijn, bleek direct bij aankomst één groot obstakel waar we geen rekening mee hadden gehouden: ze spreken letterlijk geen woord Engels. Aangezien we graag op hun advies de regio wilden gaan verkennnen, bemoeilijkte dit wel heel erg de communicatie (ons Italiaans is ook niet je van het). Hoewel we uiteindelijk wel een leuke wijnproeverij in Cella Monte hebben gehad, waren we niet heel erg enthousiast over de dinerlocaties die ze voor ons hadden geregeld. Een hoop restaurants waren vanwege corona dicht (maar daar waren zij blijkbaar niet van op de hoogte), waardoor ze ons twee keer naar een wegrestaurant hebben gestuurd… niet helemaal wat wij ons hadden voorgesteld bij de lekkernijen van de Piemonte.

    Ondanks dat we wel hebben genoten van de omgeving, vonden we het wel belangrijk om onze (wat mindere) ervaring hier ook te delen.

  2. Grazie Frank, goed om te weten inderdaad. We werken momenteel aan een reisgids over Piemonte, waarin we dan extra aandacht zullen besteden aan hun tips, zodat ze ook in het Nederlands terug te lezen zijn binnenkort. Hopelijk kunnen dan ook alle restaurants ook weer open, want het is dit jaar inderdaad soms behelpen (met veel restaurants die niet of maar beperkt open zijn).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *