Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Twee wandelroutes in Turijn: ontdek de koninklijke en culinaire kant van de stad

Turijn is een verrassende bestemming voor een stedentrip, met dank aan de prachtige gebouwen, de elegante portici (booggangen), de heerlijke keuken en de uitstekende wijnen.

Tijd om de stad te verkennen, met twee fijne wandelroutes die we samen met Jehanne Oostra, die een tijdje in Turijn woonde en werkte, hebben uitgestippeld.

City Walk Koninklijk Turijn

Veel prachtige paleizen (en zelfs verschillende delicatessen) in Turijn hebben hun ontstaan te danken aan de oude adellijke familie Savoia. Het huis Savoia regeerde over gebieden in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië, vervolgens over het koninkrijk Piemonte-Sardinië en uiteindelijk over heel verenigd Italië.

De macht van de Savoia’s eindigde in 1946, met een referendum waarin het Italiaanse volk voor een republiek als staatsvorm koos. Na dit referendum was het voor de mannelijke leden van het huis tot 2002 verboden om Italië te betreden, maar de sporen van de adellijke familie zijn nog altijd overal te vinden, voornamelijk in Turijn.

De Savoia’s maakten Turijn namelijk tot de eerste hoofdstad van het verenigd Italië. De familie liet er de mooiste paleizen en gebouwen plaatsen, die nog bijna net zo schitteren als tijdens de regeringsperiode van de Savoia’s. Tijdens deze stadswandeling treden we in de voetsporen van de familie Savoia en ontdekken we de koninklijke kant van Turijn.

Tijdens deze City Walk drink je een koninklijk kopje koffie bij een aantal historische cafés, breng je een bezoek aan het Palazzo Madama en het Palazzo Reale, geniet je van een heerlijke chocoladeproeverij en een dansje met een stier.

Je bewondert het Museo Egizio en het Museo Nazionale del Risorgimento Italiano, eet een ijsje bij Pepino, schuift aan voor een heerlijke lunch bij Porto di Savona en brengt een bezoek aan de Via della Regina, met prachtig uitzicht over de stad. Andiamo?!

Download de City Walk Koninklijk Turijn voor € 4,99 via onderstaande button en geniet van een bijzondere wandeling door deze elegante stad!

Download de City Walk Koninklijk Turijn

City Walk Tongstrelend Turijn

Ook op culinair vlak heeft Turijn veel te bieden. Het is de stad van aperitivo, bicerin en vermout (waarmee heerlijke cocktails worden gemaakt). Tijd om deze tongstrelende kant van Turijn te verkennen, met deze City Walk die de lekkerste adresjes van de stad verklapt, te beginnen met een typisch Torinese koffiesoort.

Ook ontdek je de ontstaansgeschiedenis van de aperitivo-traditie, om te eindigen met de wijnen waar Piemonte wereldwijd bekend om is: de Barolo, de Barbaresco en de Barbera.

Tijdens deze City Walk geniet je van een bijzonder kopje koffie bij Al Bicerin, breng je een bezoek aan de kleurrijkste markt van Turijn, dwaal je langs prachtige historische hoogtepunten in het centrum (met onder meer de Mole Antonelliana), schuif je aan voor een lekkere lunch (met mooie wijnen) en geniet je van bijzondere wijnproeverijen bij onder andere Eataly. Cin cin, op een heerlijke wandeling!

Download de City Walk Tongstrelend Turijn voor € 4,99 via onderstaande button en geniet van een smakelijke wandeling door deze stijlvolle stad!

Download de City Walk Tongstrelend Turijn

Je kunt deze Ciao tutti City Walks als pdf bestellen. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een downloadlink waarmee je de City Walk kunt downloaden op je computer, laptop, tablet en/of smartphone. In de City Walk vind je ook een link naar de route in Google Maps.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. We hebben veel gehad aan de city walk Tongstrelend Turijn! We waren er een dag, maar komen zeker terug. Als tip willen we meegeven dat je voor het cinema museum het beste vooraf online een ticket kunt kopen. We hebben een klein uur in de zon staan wachten voor we naar binnen konden… Ook binnen moesten we in de rij voor de lift naar de nok. Verder is in het museum GEEN restaurant of cafe. Dat is best een ding als je dorstig van het wachten bent. Bovendien is er veel te zien. Dus neem vooral eten en drinken mee als je op je gemak het museum wilt bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *