Home » City Walks - stadswandelingen » Twee wandelroutes in Turijn
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Twee wandelroutes in Turijn

Turijn is een verrassende bestemming voor een stedentrip, met dank aan de prachtige gebouwen, de elegante portici (booggangen), de heerlijke keuken en de uitstekende wijnen. Tijd om de stad te verkennen, met twee fijne wandelroutes die we samen met Jehanne Oostra hebben uitgestippeld. De Nederlandse Jehanne woont in Turijn
en legt haar favoriete plekken in de stad op de blog Le Strade di Torino op een unieke manier vast.

City Walk Koninklijk Turijn
Veel prachtige paleizen (en zelfs verschillende delicatessen) in Turijn hebben hun ontstaan te danken aan de oude adellijke familie Savoia (vanwege hun Franse afkomst bij ons ook wel bekend als de familie Savoye). Het huis Savoia regeerde over gebieden in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië, vervolgens over het koninkrijk Piemonte-Sardinië en uiteindelijk over heel verenigd Italië.

De macht van de Savoia’s eindigde in 1946, met een referendum waarin het Italiaanse volk voor een republiek als staatsvorm koos. Na dit referendum was het voor de mannelijke leden van het huis tot 2002 verboden om Italië te betreden, maar de sporen van de adellijke familie zijn nog altijd overal te vinden, voornamelijk in Turijn.

De Savoia’s maakten Turijn namelijk tot de eerste hoofdstad van het verenigd Italië. De familie liet er de mooiste paleizen en gebouwen plaatsen, die nog bijna net zo schitteren als tijdens de regeringsperiode van de Savoia’s. Tijdens deze stadswandeling treden we in de voetsporen van de familie Savoia en ontdekken we de koninklijke kant van Turijn.

Tijdens deze City Walk drink je een koninklijk kopje koffie bij een aantal historische cafés, breng je een bezoek aan het Palazzo Madama en het Palazzo Reale, geniet je van een heerlijke chocoladeproeverij en een dansje met een stier.

Je bewondert het Museo Egizio en het Museo Nazionale del Risorgimento Italiano, eet een ijsje bij Pepino, schuift aan voor een heerlijke lunch bij Porto di Savona en brengt een bezoek aan de Via della Regina, met prachtig uitzicht over de stad. Andiamo?!

Download de City Walk Koninklijk Turijn voor € 3,99

Tongstrelend Turijn
Ook op culinair vlak heeft Turijn veel te bieden. Het is de stad van aperitivo, bicerin en vermout (waarmee heerlijke cocktails worden gemaakt). Tijd om deze tongstrelende kant van Turijn te verkennen, met deze City Walk die de lekkerste adresjes van de stad verklapt, te beginnen met een typisch Torinese koffiesoort.

Ook ontdek je de ontstaansgeschiedenis van de aperitivo-traditie, om te eindigen met de wijnen waar Piemonte wereldwijd bekend om is: de Barolo, de Barbaresco en de Barbera.

Tijdens deze City Walk geniet je van een bijzonder kopje koffie bij Al Bicerin, breng je een bezoek aan de kleurrijkste markt van Turijn, dwaal je langs prachtige historische hoogtepunten in het centrum (met onder meer de Mole Antonelliana), schuif je aan voor een lekkere lunch (met mooie wijnen) en geniet je van bijzondere wijnproeverijen bij onder andere Eataly. Cin cin, op een heerlijke wandeling!

Download de City Walk Tongstrelend Turijn voor € 3,99

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *