Download gratis de Ciao tutti app

Casavabene – vakantie vieren bij ‘de lange buik’ in de Langhe (Piemonte)

In 2008 vonden Monique en Hermando hun droomhuis in Italië, in de gemeente Murazzano in de regio Piemonte. Het huis werd in de volksmond Pancia Lunga (‘de lange buik’) genoemd. Een beetje een gekke naam, zelfs voor een plek in deze Slow Food-streek, en dus doopten Monique en Hermando hun huis om tot Casavabene.

Het huis werd in 1983 gebouwd, maar werd nooit afgemaakt of bewoond. Het stond misschien wel al die tijd op Monique en Hermando te wachten… Zij hoefden er niet lang over na te denken: dit moest hun nieuwe thuis worden.

In 2009 hebben ze het huis grotendeels afgebouwd en er een vakantiehuis van gemaakt, bestaande uit een appartement, een studio, een vakantiehuisje en een bed & breakfast-kamer.

Het beste van Piemonte en Ligurië
Murazzano ligt in de Langhe, in het grensgebied tussen de regio’s Piemonte en Ligurië. Een plek vanwaar zowel de pareltjes van Piemonte als de kleurrijke dorpjes aan de Ligurische kust goed te bezoeken zijn.

Binnen een uur rijden naar alle windstreken bevind je je in een totaal andere omgeving, met in het zuiden fijne stranden, in het westen het hooggebergte van de Alpi del Mare en in het noorden de beroemde wijnstreek rondom Barolo.

Casavabene ligt hier precies tussen in. Het is een plek geworden waar zowel Monique en Hermando als hun gasten zich helemaal thuis voelen, waar je kunt genieten van al het mooie dat deze streek te bieden heeft, omgeven door stilte en rust.

Monique en Hermando geven je graag tips voor uitstapjes in de omgeving. Met name in de zomermaanden zijn er in de streek vele jaarmarkten en dorpsfeesten. Ook in Murazzano zelf, waar Monique en Hermando jaarlijks het muziekfestival Pomeriggi in Musica organiseren.

Logeren bij Casavabene
Casavabene biedt aan gasten zoals gezegd een appartement, een studio, een vakantiehuisje en een B&B-kamer. Appartement Romantica is geschikt voor twee personen. Het heeft een woonkamer/keuken, een slaapkamer en een badkamer met douche. Om een extra slaapkamer te hebben voor je reisgezelschap, kun je bij het appartement ook de B&B-kamer huren.

Deze bed & breakfast-kamer, met de naam Moderna, beslaat een grote ruimte met een tweepersoonsbed en een open badkamer, met zowel een bad als een douche (met het toilet in een gescheiden ruimte.

Studio Classico is eveneens een open ruimte, met een tweepersoonsbed en woonkamer/ keuken met een aparte badkamer met douche. Ook hier is de B&B-kamer aan te koppelen.

Het kleine vakantiehuisje, Casa Rustico, bestaat uit twee verdiepingen, die via een wenteltrap met elkaar verbonden zijn. Op de begane grond bevindt zich de slaapkamer met tweepersoonsbed en een open badkamer, met daarnaast een apart toilet. Op de eerste verdieping ligt de woonkamer/keuken.

Het is ook mogelijk om Casavabene in zijn geheel te huren. In dat geval is het ook nog mogelijk om op het terrein een aantal tenten te plaatsen, afhankelijk van de periode in het jaar en natuurlijk de beschikbaarheid.

Het appartement, de studio en het vakantiehuisje hebben elk een eigen terras. De B&B-kamer heeft geen eigen terras, maar de gasten kunnen uiteraard gebruik maken van een van de vele zitjes rondom het huis.

Het terrein rond Casavabene is sterk glooiend, waardoor je er verschillende zitjes vindt, met veel privacy. Voor een frisse duik is er een fijn zwembad.

Ook logeren bij Casavabene? Je vindt dit Piemontees paradijsje aan de Frazione Cornati 22 in Murazzano (provincie Cuneo). Voor meer informatie neem je een kijkje op de website van Casavabene.

Je kunt ook altijd contact opnemen met Monique en Hermando via info@casavabene.com of via 0039-3891742164. Via de Facebookpagina van Casavabene geniet je op afstand alvast even mee van het leven in Piemonte.

Nog een vakantiehuis: Casa Rea
In 2018 zijn Monique en Hermando een nieuwe uitdaging aangegaan, met de aankoop van een klein vervallen huisje aan de rand van Murazzano, dat ze Casa Rea doopten. Het is een vrijstaand huis, omringd door twee hectare groen, met onder meer een aantal fruitbomen.

Monique: ‘Casa Rea biedt ons net iets meer comfort dan ons appartement in Casavabene. Casa Rea is groter, ligt op loopafstand van Murazzano, is net iets luxer ingericht en door de betere zonpositie en de goede isolatie is het er erg aangenaam.

Casa Rea is daarom nu ons winterhuis; in de lente verhuizen we weer naar Casavabene om daar bij onze gasten te zijn. Casa Rea verhuren we in die periode als zelfstandig vakantiehuis. Op de website van Casa Rea vind je alle details van dit fijne (t)huis in Piemonte.’

Leven in een ander tempo
Hermando: ‘Ons doel was een ander leven in een ander tempo. We kunnen niet anders zeggen dan dat we daarin geslaagd zijn. Toen we aan ons avontuur begonnen, hadden we geen duidelijk idee over hoe ons leven er exact uit zou moeten komen te zien, maar we hadden nooit gedacht dat ons leven in Italië zo goed zou worden.

We kunnen niet zeggen dat het daarbij om één specifiek iets gaat, maar eerder om een optelsom van heel veel kleine elementen. We waarderen wat we hebben en we realiseren ons terdege dat we dit mede dankzij onze gasten hebben kunnen bewerkstelligen. Hoe leuk is het dan om onze gasten deelgenoot te kunnen maken van dat mooie Italiaanse leven!’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *