Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luci d’Artista – kleurrijke lichtkunstwerken in Turijn

In november en december worden de straten en pleinen van Turijn gekleurd door tal van kunstige lichtinstallaties. Tijdens Luci d’Artista, zoals dit feestelijke evenement heet, bewonder je schitterende lichtkunstwerken, die de stad een magisch aanzien geven.

Een klassieker is bijvoorbeeld het Tappeto Volante (‘vliegende tapijt’) van Daniel Buren, op het Piazza Palazzo di Città – een tapijt van tientallen vierkante lantaarntjes die samen inderdaad net een vliegend tapijt vormen.

De Mole Antonelliana wordt ook elk jaar uitgelicht, net als de portici, galerijen, van het Piazza Statuto, de Via San Francesco da Assisi (van de Via Garibaldi tot de Via Pietro Micca), de Via Roma, de Via Cernaia, de Via Po, het Piazzetta Mollino en het Piazza Carlo Alberto.

Een kleine compilatie in beeld:

Luci-Artista-Turijn (1) Luci-Artista-Turijn (5)

De lichtjes branden nog tot 9 januari 2022 – dan gaan ze weer uit tot volgend jaar begin november de nieuwe wintertijd in Turijn aanbreekt.

Meer informatie over Luci d’Artista 2021-2022 vind je op de officiële Facebookpagina van Luci d’Artista. In deze blog delen we nog veel meer kersttips voor Turijn, met onder meer een levensgrote Adventskalender, bijzondere kerststallen en een drankje om op te warmen.

met dank aan Roberto Morabito, Stefy Morelli,
Michele Vacchiano & Roberto Zilli voor een aantal foto’s

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *