Download gratis de Ciao tutti app!

Luci d’Artista – Turijn krijgt kleur voor kerst

Luci-Artista-Turijn (14)

In november en december worden de straten en pleinen van Turijn gekleurd door tal van kunstige lichtinstallaties. Tijdens Luci d’Artista, zoals dit feestelijke evenement heet, schittert een aantal mooie klassiekers maar er zijn ook weer een paar nieuwe lichtkunstwerken te zien.

Luci-Artista-Turijn (11)

In totaal zijn er dit jaar negentien lichtkunstwerken te zien. Bijzonder is de terugkeer van twee oude klassiekers: L’energia che unisce si espande nel blu van Marco Gastini in de Galleria Umberto I en Regno dei fiori: nido cosmico di tutte le anime van Nicola De Maria op Piazza Carignano.

De Mole Antonelliana wordt gesierd door Il volo dei numeri, terwijl op de façade van het Stazione Porta Nuova een Vento solare waait. Onder de portici, galerijen van het Piazza Statuto, zie je gekleurde ijsjes. Nog veel meer lichtjes vind je (onder andere) aan de Via San Francesco da Assisi (van de Via Garibaldi tot de Via Pietro Micca), aan de Via Roma, aan de Via Cernaia, aan de Via Po, op het Piazzetta Mollino en op het Piazza Carlo Alberto.

Een kleine compilatie van twee verschillende installaties:

Luci-Artista-Turijn (4) Luci-Artista-Turijn (4a) Luci-Artista-Turijn (4b) Luci-Artista-Turijn (6) Luci-Artista-Turijn (6a) Luci-Artista-Turijn (6b) Luci-Artista-Turijn (6c)

Nieuw is dit jaar de combinatie van licht en muziek. In de nabijheid van de lichtkunstwerken van op het Piazza Carignano, in de Galleria Umberto I,op het Piazza Carlo Alberto, bij het Stazione di Porta Nuova en op het Piazza Palazzo di Città kun je luisteren naar bijzondere fragmenten uit A Great Symphony for Torino, als je met je smartphone of tablet de QR-code scant.

Luci-Artista-Turijn (1) Luci-Artista-Turijn (5)

De lichtjes branden nog tot 11 januari – dan gaan ze weer uit tot volgend jaar begin november de nieuwe wintertijd in Turijn aanbreekt.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *