Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Dolci e Dolcezze van The Curious Eater

Vorige maand schreven we al over de lekkerste reisgids voor Florence en Toscane: een boek vol heerlijkheden die geproefd, beschreven en gefotografeerd zijn door Sofie Delauw, alias The Curious Eater. Vandaag delen we een tip uit het boek – én maak je bovendien kans op een van de drie exemplaren die we mogen weggeven!

Dolci-Dolcezze-Florence-4

Dolci e Dolcezze
Sofie tipt allerlei lekkere adresjes in Florence en Toscane. Een van de tips waar wij het meest van gaan watertanden is Pasticceria Dolci e Dolcezze in Florence. Sofie vertelt:

‘Ik ben nooit een groot liefhebber geweest van taart. maar zo gaat dat in Italië: je verandert al eens je mening als het over eten gaat. Al dan niet onder invloed van een goede vriend of een kennis. Toegegeven, een patisserie als Dolci e Dolcezze valt niet echt op in het straatbeeld. Het is wat je met een charmante knipoog een snoepjesdoos zou noemen. […]

Dolci-Dolcezze-Florence Dolci-Dolcezze-Florence-2

Het is vrijwel onmogelijk om er enkel een koffie te drinken. Mamma Ilaria Balatresi gaat nog steeds elke ochtend om half vier aan het werk om delicate en mooie brioches te bakken, en ook haar tortine, de mignardises, laten niemand onberoerd. Dochter Agelica is zichtbaarder aanwezig in de winkel, waar ze met zorg en liefde een stuk chocoladetaart verpakt dat met chocolade van Valrhona werd bereid, of appeltaart met slagroom, en de croissants met frambozen of gekonfijte sinaasappel.’

Dolci-Dolcezze-Florence-3

Dolci e Dolcezze is te vinden aan het Piazza Beccaria Cesare 8r in Florence.

Nog veel meer lekkere adressen in Florence én in Toscane vind je in

The-Curious-Eater

The Curious Eater – De geheimen van de Toscaanse keuken
Sofie Delauw
ISBN 9789401414692
€ 24,99
uitgeverij Lannoo

Bestel The Curious Eater via deze link bij bol.com

Win deze smakelijke reisgids!
Alle favoriete culinaire adresjes van The Curious Eater ontdekken? Ciao tutti mag namens uitgeverij Lannoo 3 lezers blij maken met een exemplaar van dit boek. Kans maken? Vul dan voor 31 augustus onderstaand mail&winformulier in o.v.v. The Curious Eater (bij Wat wil je winnen?). De winnaars krijgen begin september persoonlijk bericht.

  Je voornaam (verplicht)

  Je achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat wil je winnen?

  Je bericht

  Wil je de Ciao tutti nieuwsbrief ontvangen?

  We ontvangen erg veel spam en daarom vragen we je deze karakters in te vullen (exact, dus hoofdlettergevoelig)
  captcha

  Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *