Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Twee prinsesjes in Toscane

Wat een geluksvogels zijn we toch! Vorige week maandag werden we in Florence opgehaald voor een verblijf bij Hotel Villa La Palagina. Het feest begon meteen in de auto, met schitterende landschappen die aan ons voorbijtrokken.

Chianti-Impruneta

Na een korte tussenstop in Impruneta voor een eerste fotoshoot, werden we onthaald bij Castello di Verrazzano, waar de druivenranken al sinds 1150 de sappigste druiven leveren voor een buitengewoon smakelijke Chianti. In 1485 werd hier Giovanni da Verrazzano geboren, een ontdekkingsreiziger die een groot deel van de Amerikaanse oostkust ontdekte, waaronder de baai van New York. Waarom hij zo ver van dit schitterend gelegen huis trok, mag een raadsel heten, zeker als je de wijn die hier wordt geproduceerd eenmaal hebt geproefd.

Chianti-Castello-Verrazzano

Ondanks het vroege tijdstip smaakten de eerste slokjes Chianti prima, al waren we vooral onder de indruk van het castello zelf en de omliggende tuinen.

Chianti-Castello-Verrazzano-2

Voelden we ons tijdens de autorit al heel bijzonder en bevoorrecht, dwalend langs de kasteelmuren, waar we hier en daar op een bijzonder mooi detail stuitten, voelen we ons echt twee prinsesjes. Met Eric als prins op het witte paard, die ons alweer richting volgende verrassing dirigeert.

Chianti-love

Warm welkom in Volpaia
Hij voerde ons over ongeplaveide weggetjes, langs wijngaarden, olijfbomen en cipressen, naar een piepklein dorpje midden in de Chianti: Volpaia. We waren op slag verliefd. Het kleine Volpaia heeft de sfeer van vroeger tijden perfect weten te bewaren en is lang niet zo toeristisch als andere dorpjes in de omgeving. Wandel door de oude dorpskern, ruik hier en daar aan de prachtige rozen die de gevels van de huizen sieren en kroel met Fortunella, een van de katten van Carla en haar familie.

Chianti-Volpaia

De beste plek van het dorpje is echter het terras van La Bottega, waar Carla Barucci de scepter zwaait. De innemende Carla, die ons meteen thuis doet voelen, leerde koken van la mamma, die op ons verzoek graag op de foto gaat met haar dochter, de hond en met Saskia. Maar niet voor moeder en dochter ons hebben verwend met de lekkerste ravioli en tortelli, verrukkelijke truffelpasta, wild zwijn en chocoladetaart die ons net zo betoveren als Carla’s warme glimlach. Wát een fijne plek, wat een warm welkom, wat een heerlijke mensen! Wij komen gauw terug hier in Volpaia!

La-Bottega-Volpaia La-Bottega-Volpaia-2

Geen tijd voor een uitgebreide lunch? Strijk neer bij Bar Ucci, van Carla’s zus Paola, in de schaduw van de kerktoren, voor een glas wijn, een selectie knapperige bruschette en het theater van de dorpsbewoners, die hier hun dagelijkse kop koffie of aperitivo komen drinken.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *