Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Romantisch Florence: perfecte plekken voor een betoverende date

Dat Florence de perfecte stad is voor een betoverende date, is eigenlijk niet zo gek. Het was het hart van de renaissance, waarvan nog altijd veel te zien is, van de kenmerkende koepel van de Duomo tot de David van Michelangelo en de betoverende Venus van Botticelli.

Ook staan er nog veel schitterende palazzi overeind. Je wandelt dus door een enorm romantisch decor. In dit artikel geven we je een paar leuke tips voor het plannen van een romantische stedentrip Florence met z’n tweetjes!

Maak de leukste vakantiefoto’s bij de Duomo van Florence

Heb je je vliegtickets Florence geboekt? Dan kan de voorpret voor je vakantie beginnen. Bijvoorbeeld door een aantal highlights die je graag wil bezoeken voor jezelf op een rijtje te zetten, zodat je alvast kaartjes kunt kopen en ter plekke geen tijd verliest.

Een van de bekendste en grootste bouwwerken van de stad is de Duomo. Hij valt direct op door de prachtige koepel, met de opmerkelijke, warme kleur van de bakstenen en de gouden lantaarn op de top.

Waar je ook bent in de stad, overal spot je de Duomo. Het is dan ook zonder twijfel de beste blikvanger om de leukste vakantiefoto’s met je geliefde te maken, of je nu aan de voet van de Duomo staat of hem door het groen van de Giardino Bardini of de Giardino delle Rose ziet. Deze twee tuinen zijn overigens ook romantische plekken!

Bewonder het mooiste liefdesbetoon van Botticelli

Achter Botticelli’s De geboorte van Venus – een van de bekendste werken in de Galleria degli Uffizi – gaat volgens de Italianen een zeer romantisch liefdesverhaal schuil. Botticelli kreeg de opdracht voor het doek van Giuliano di Piero De’ Medici, die tot over zijn oren verliefd was op Simonetta Vespucci.

Giuliano was in die tijd, samen met zijn broer Lorenzo, verantwoordelijk voor het bestuur van Florence. Terwijl Lorenzo voornamelijk de bestuurszaken voor zijn rekening nam, hield Giuliano zich bezig met paardenrennen en andere wedstrijden – ook en vooral om indruk te maken op Simonetta.

Bij een van de toernooien prijkte Simonetta’s gezicht, eveneens vereeuwigd door Botticelli, op het te winnen vaandel, met daaronder de woorden L’unica e sola (‘de enige echte’).

Zoek naar street art vol liefde

Ook op straat is genoeg kunst vol liefde te vinden. Clet Abraham, een Franse kunstenaar die al meer dan twintig jaar in Florence woont, tovert regelmatig een glimlach op het gezicht van de inwoners en bezoekers van de stad. Met zijn humoristische kunst zorgt hij voor een vrolijke, hedendaagse noot tussen de eeuwenoude palazzi.

Hij wordt door de inwoners van Florence daarom ook wel ‘verkeersagent van de ziel’ genoemd. Meer dan toepasselijk, want Clet tovert verkeersborden namelijk om tot kunst. Kunst met een knipoog, want wie een verkeersbord dat door Clet onder handen is genomen passeert, kan niet anders dan glimlachen of hardop grinniken.

Clet maakt daarbij veelvuldig gebruik van hartjes. Zoek bijvoorbeeld naar de witte pijl die een rood hart doorboort, naar een verliefde verkeersagent of naar de twee handen die samen een hart vormen.

Bekijk Florence vanaf het Piazzale Michelangelo

De kers op de taart? Dat is het bezoeken van het Piazzale Michelangelo, het mooiste uitkijkpunt van Florence. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op de stad. Perfect als de avond valt, want vanaf deze plek is de zonsondergang het mooist.

Daarna is het de hoogste tijd om je op te frissen voor een uitgebreid diner en een wandeling door de mooi verlichte straten van de stad.

Zonsondergang op de Ponte Vecchio

Geen zin in zo’n klim aan het einde van de dag? Ook vanaf de Ponte Vecchio is de zonsondergang mooi.

Ooit was deze Ponte Vecchio het domein van leerlooiers, en iets later van slagers en visboeren, die hun afval direct in de Arno dumpten. Je kunt je wel voorstellen hoe het er rook. Later werden de slagers en visboeren dan ook gesommeerd te vertrekken.

De werkplaatsen werden ingericht als winkeltjes voor goudsmeden en juweliers, die geen overlast bezorgden aan het reukorgaan van de Florentijnen.

Nog steeds glinsteren tal van juwelen in de etalages aan weerszijden van de brug. Ideaal voor een mooi souvenir als aandenken aan je romantische stedentrip!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *