Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luilekkerland boven de Mercato Centrale (San Lorenzo) in Florence

De bovenste verdieping van de Mercato Centrale in Florence is omgetoverd tot een waar Luilekkerland. Op zo’n drieduizend vierkante meter vind je een aantal kleine restaurantjes, wijnbarretjes en proeflokalen die je allemaal laten proeven van het beste van het beste.

Of je nu zin hebt in een krakend verse pizza, in een glas wijn uit de Chianti, in verse vis, in sushi, in gefrituurde groente of in een bol echte buffelmozzarella, je vindt het hier allemaal.

Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena

En het leuke is: iedereen kan naar eigen inzicht iets lekkers halen bij de verschillende counters, waarna je gezamenlijk aan een van de tafeltjes van het eten kunt genieten. Er zijn in totaal vijfhonderd plekken, maar gezien de populariteit van dit stukje Florence komt daar hopelijk snel nog wat plek bij.

Je kunt hier elke dag terecht van tien uur ’s ochtends (voor bijvoorbeeld een croissantje met cappuccino of voor de overheerlijke chocolade) tot middernacht.

Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena

Martijn Bak ging voor Ciao tutti op pad om deze nieuwe food spot in Florence vast te leggen. Hij nam zijn camera mee, want al dat lekkers laat zich toch het best vastleggen in beeld, van het broodje lampredotto bij Nerbone (op de begane grond) tot de romige buffelmozzarella op de bovenste verdieping. Geniet mee met zijn belevenissen dankzij deze mooie fotoreportage:

Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricena Mercato-centrale-firenze-florence-mercato-apricenafoto’s: Martijn Bak

P.S. In 2016 opende een vergelijkbare Mercato Centrale bij Stazione Termini in Rome, met nog veel meer lekkers!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *