Home » Reizen door Italië » The Vespa Trip – ontdek de Amalfikust, Sicilië & Toscane!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

The Vespa Trip – ontdek de Amalfikust, Sicilië & Toscane!

Staat een Vespatocht door Italië ook op jouw bucket list? Check dan snel wat voor mooie reizen The Vespa Trip voor je in petto heeft!

Verken de adembenemende Amalfikust per Vespa
De wind in je haren, de zon op je gezicht en de geur van de zee in je neus… Beter dan op een Vespa wordt een reis langs de Amalfikust niet, zeker omdat je al scooterend op en top kunt genieten van het uitzicht op zowel de zee als op de kleurrijke dorpjes die tegen de rotsen lijken te zijn gepakt.

Bovendien kun je overal zonder problemen parkeren, voor een cappuccino, een lekker lange lunch of gewoon een mooie foto. Een luxe langs deze spectaculaire kustweg!

Vanuit Napels zoef je onder meer langs de Vesuvius, op weg naar Pompeï – dat natuurlijk tijdens een reis als deze niet mag ontbreken. Dan voert de route naar Amalfi en Villa Cimbrone in Ravello, voor misschien wel het beroemdste uitzicht van heel Italië.

Aan het einde van de Amalfikust, in Salerno, trekt The Vespa Trip het binnenland in om het prachtige Parco Regionale dei Monte Picentini te ontdekken. Via het authentieke Zuid-Italiaanse dorpje Avellino keer je daarna terug naar Napels.

Onderweg geniet je van spectaculaire vergezichten, hoge kliffen, de blauwer dan blauwe zee en tientallen kronkelbochten die steeds weer iets nieuws onthullen dat je de adem zal benemen…

The Vespa Trip Amalfi is te boeken als een bijna volledige week (maandag tot en met zaterdag) in de maanden juli en augustus maar ook als een lang weekend (vrijdag tot en met dinsdag), vanaf eind juni tot half augustus.

Onvergetelijke Vespa Trip op Sicilië
Geen enkel eiland spreekt meer tot de verbeelding dan Sicilië. Dankzij een rijke geschiedenis, de heerlijke keuken (onze favoriet!) en de vriendelijke inwoners is het echt een droombestemming. Zeker als je een deel van het eiland per Vespa kunt verkennen!

Tijdens The Vespa Trip Sicilië ontdek je de geheimen die het eiland te bieden heeft. De route brengt je van de zoutkust ten zuiden van Trapani naar enkele pittoreske vissersdorpjes.

Het traject doorkruist het vergeten Siciliaanse platteland en voert langs de prachtige kustlijn bij het gezellige Cefalù. Via het prachtige natuurpark Lo Zingaro zoef je terug naar de startlocatie in Trapani.

The Vespa Trip Sicilië vindt plaats in juli en augustus. Je start telkens op een maandag (in Trapani) en eindigt op zondag. In 2019 start de eerste Vespa Trip op maandag 15 juli, de laatste Vespa’s vertrekken op maandag 5 augustus.

Toer door de Toscaanse heuvels
De Vespa werd geboren in Toscane, niet ver van Pisa. Natuurlijk neem je tijdens The Vespa Trip een kijkje op deze plek, waar nu het unieke Vespamuseum gevestigd is. Maar er is vooral heel veel tijd om door het Toscaanse landschap te zoeven. Je volgt de mooiste weggetjes, met na elke bocht een nieuw panorama met in de hoofdrol de prachtige Toscaanse wijngaarden, olijfboomgaarden en glooiende heuvels.

Na eindeloze wijnranken, cipressen en zonnebloemvelden kom je aan in dorpjes als San Gimignano, Vinci (de geboorteplaats van Leonardo da Vinci), Lucca en het bijna van de bewoonde wereld afgesloten dorpje Montefegatesi, op vrijwel het hoogste puntje van Toscane. Natuurlijk mogen ook de grotere trekpleisters als Siena, Pisa en Florence niet ontbreken.

The Vespa Trip Toscane vertrekt vanuit Florence of vanuit Pisa. Je volgt bij beide trips dezelfde route, maar je rijdt in een andere volgorde door het prachtige Toscaanse binnenland. Elke tour start op maandagavond met een welkomstdrankje en eindigt op zondagochtend. In 2019 is de eerste trip op maandag 24 juni; de laatste Vespa’s vertrekken op maandag 2 september.

Boek een onvergetelijke Vespatrip!
Wil je The Vespa Trip boeken? Dat kan via deze link. Een aantal weken zit al bijna vol, dus wacht niet te lang als je zeker wil zijn van een plek.

De prijs voor The Vespa Trip in Toscane is vanaf € 540,- per persoon, op Sicilië betaal je € 590,- per persoon, een lang weekend aan de Amalfikust kost € 450,- per persoon en een volledige road trip aan de Amalfikust € 590,- per persoon.

Dit is inclusief de huurprijs van de Vespa (per twee personen – alleen op een Vespa rijden kan ook, tegen een meerprijs), overnachtingen in drie of vier sterren hotels met ontbijt, af en toe een gezellige aperitivo, een back-up service die je zal helpen in het onwaarschijnlijke geval dat je motorpech hebt, een road book met alle leukste weggetjes en beste adresjes onderweg.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken om je bagage overal heen te zeulen, want The Vespa Trip heeft een eigen Luigi die met een bestelwagen van de ene naar de andere aankomstplaats rijdt en je bagage vervoert.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via mail (info@thevespatrip.com) of telefoon (0032-93105204). Via Facebook en Instagram geniet je alvast mee van de mooiste plekjes die je tijdens The Vespa Trip ontdekt.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *