Download gratis de Ciao tutti app!

Verken het Gardameer & omgeving op een Vespa!

De wind strijkt langs je wangen, je ruikt de uitbundig bloeiende bloemen en je ogen warmen zich aan de zon die in het blauwe water van het Gardameer weerspiegeld wordt. Je zoeft over de wegen die langs het meer kronkelen, met na elke bocht weer een ander uitzicht.

De schoonheid van het Gardameer ervaar je het beste vanaf een Vespa, waarbij al je zintuigen een heerlijke boost krijgen. Bovendien zoef je comfortabel langs de auto’s. Want hoe mooi het Gardameer ook is, de weg langs het meer doet je dat – zeker ’s zomers – soms even vergeten, als je weer eens in de file staat na een middag op pad te zijn geweest.

De perfecte oplossing om wél alle moois rondom het meer te zien, is een Vespa huren. En dan niet zomaar een Vespa, maar een glanzend model van Motoragazzi, die je niet alleen een gloednieuwe, goed onderhouden Vespa ter beschikking stellen, maar ook de mooiste routes langs het meer voor je hebben uitgestippeld.

De Vesparoutes van Motoragazzi
Motoragazzi biedt vier unieke Vesparoutes aan, met de mooiste plekjes, unieke uitzichten over het meer en fijne tips voor pit stops onderweg. Je wordt niet gedwongen om je aan de route te houden; je mag alle omwegen maken die je leuk vindt. Kies zelf wat je wil zien en doen, op basis van Motoragazzi’s aanbevelingen of naar eigen voorkeur. Kies je eigen tempo en stop waar je maar wil.

Elke route is het resultaat van maandenlange research door de Vespa-rijders van Motoragazzi. Hieronder vind je de vier routes die je in 2018 kunt volgen, met een aantal van de highlights die je onderweg ziet en proeft.

Een dagje rond het Gardameer
Tijdens deze Vespatour verken je beide oevers van het Gardameer. Je krijgt de kans om foto’s te maken op plekken waar automobilisten nog geen seconde kunnen stoppen, zodat je de prachtige uitzichten over het meer op een unieke manier kunt vastleggen.

Je neemt ook twee keer de veerboot voor een overtocht (zonder in de wachtrij te staan!). Je kunt een aantal heerlijke delicatessen uit het gebied rondom Tremosine kopen als souvenir (met speciale korting) en schuift aan voor een lunch van verrukkelijke lokale gerechten in een uitstekend maar toch goedkoop restaurant. Last but not least krijg je de kans om op eigen houtje door een van de meest mysterieuze kloven in Italië te rijden!

Wil je deze unieke Vespatocht rondom het Gardameer boeken? Op de website van Motoragazzi vind je alle details.

Op een Vespa door de Valpolicella
De Valpolicella is vooral beroemd vanwege de verrukkelijke wijn die er gemaakt wordt. De Motoragazzi laten je echter ook graag proeven van ander lekkers dat uit deze schitterende streek komt én van de vergezichten die het samenspel van heuvels en wijngaarden biedt.

De Vespatour in de Valpolicella start meteen goed, met na een prachtige rit vanaf het Gardameer een unieke kijk op Verona, vanaf een panoramaplek die niet toegankelijk is voor automobilisten. Daarna ga je op weg naar een van de oudste olijfoliepersen in de regio en proef je de uitzonderlijk aromatische olijfolie die er gemaakt wordt.

Je wandelt door de gangen en de tuinen van een oud palazzo, proeft ambachtelijk gemaakte kaas in een kleine familieboerderij en overheerlijke hammen en andere vleeswaren op een verborgen plek die je alleen op uitnodiging kan bezoeken. Natuurlijk ontbreekt ook een proeverij van het volledige assortiment Valpolicella-wijnen niet, van de gewone Classico tot de duurste Amarone, in een klein wijnhuis van de vrienden van Motoragazzi.

Wil je deze Vespatocht door de Valpolicella boeken? Op de website van Motoragazzi vind je alle details.

Een roadtrip vanuit Riva del Garda
Maar weinig bezoekers van Riva del Garda kennen de verborgen schatten in de omliggende bergen en bossen. Tijdens deze Vesparoute vanuit Riva ontdek je allerlei plekken die aan het oog van een gewone toerist voorbijgaan.

Vanuit Riva bezoek je een authentiek dorpje waar veel schilders, beeldhouwers en kunstenaars wonen. Na een blik op het prachtig blauwe Lago di Tenno proef je bij een kleine kaasboerderij verschillende soorten lokale kaas.

Je daalt af in een bijzondere kloof, die niet bereikbaar is met de auto, bezoekt een dorp vol families die wijn, grappa en bergkruidenbitters maken en proeft de meest noordelijke olijfolie die er in Italië wordt gemaakt. Ook ontdek je dat de wijnazijn uit Trentino kan wedijveren met de beroemde balsamico uit Modena.

Je schuift aan voor een hapje in een oude grottaverne waar eenvoudige gerechten en huiswijn geserveerd worden, bezoekt een griezelige kunstgalerie diep in het bos en geniet van een kopje koffie met zelfgemaakte cake op het terras van een kleine agriturismo verborgen in de bergen.

Wil je deze unieke roadtrip vanuit Riva del Garda boeken? Op de website van Motoragazzi vind je alle details.

Vier meren op een Vespa
De viermerenroute is perfect voor wie van een beetje snelheid houdt. Met de wind in je gezicht rijd je door een afwisselend landschap langs het Gardameer en de buurmeren: het Lago d’Idro, het Lago di Ledro en het Lago di Valvestino.

Je bekijkt de vier meren vanuit uniek perspectief (met bijvoorbeeld een blik op het Gardameer vanaf zeshonderd meter hoogte) en schiet prachtige plaatjes, bezoekt de gouden forellenkwekerijen in de bergen en proeft authentieke regionale gerechten uit Trentino tijdens de lunch bij een klein agriturismo, waar de beste tafel altijd gereserveerd is voor klanten van Motoragazzi.

Je komt zeer dicht bij een kristalheldere en koele bergwaterval, waar je een duik kunt nemen. Je zoeft door een van de meest pittoreske valleien van Italië en langs een van de schilderachtigste stukjes van het Gardameer.

Wil je deze unieke merenroute vanuit Riva del Garda boeken? Op de website van Motoragazzi vind je alle details.

De Motoragazzi staan voor je klaar!
De prijs voor een tour start vanaf € 120,- en is altijd inclusief brandstof, navigatiesysteem, regenpak en technische ondersteuning/onderhoud. Als klant van Motoragazzi krijg je bovendien op vertoon van je Vespa-sleutels korting in veel winkels en restaurants op de route.

De Motoragazzi zorgen voor een persoonlijke, complete service maar bovenal ook voor absolute vrijheid, een onmisbaar ingrediënt voor een échte road trip. De Motoragazzi geven je alle vrijheid die je wil. Zo kun je alleen rijden, maar als je dat fijner vindt ook in groepsverband op pad, met of zonder een begeleider van Motoragazzi.

Je kunt kiezen uit de nieuwste Vespa-modellen: een Vespa GTS 300 Super (22 pk) voor houders van een rijbewijs categorie A of een Vespa Primavera 125 (11 pk) voor houders van een rijbewijs categorie A1 of B (auto). Elke scooter wordt geleverd met een navigatiesysteem en vooraf opgeladen route plus een elektronische reisgids.

Alle Vespa’s van Motoragazzi zijn in perfecte staat en uitgerust met alles wat je nodig hebt. Ze krijgen een dagelijkse onderhoudscontrole. Mocht er toch een probleem zijn, dan staan de Motoragazzi meteen voor je klaar.

Kijk voor meer informatie op de Nederlandstalige website van Motoragazzi of mail (in het Engels) naar hello@motoragazzi.com. De Motoragazzi spreken perfect Engels, dus bellen kan ook (0039-3429287530).

dit artikel is geschreven in samenwerking met Motoragazzi

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *