Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tremosine sul Garda, Pieve en de mooiste weg van de wereld

Waar de Alpen in het blauwe meer lijken te duiken, de natuur nog ongerept is en het rustige leven het ritme van de seizoenen volgt, vind je Tremosine sul Garda. Tremosine bevindt zich aan de westelijke oever van het Gardameer, op een tiental kilometers afstand van Limone. Eeuwenlang leefde dit dorp geïsoleerd, maar nu doet het niets liever dan zijn pracht tonen aan een ieder die dit plaatsje bezoekt.

Tremosine-sul-Garda

Tremosine sul Garda ligt in het hart van het Parco Alto Garda Bresciano. Het bestaat uit 18 schilderachtige gehuchtjes, die verspreid liggen tussen bergen en heuvels, tussen de vlaktes met olijfbomen, groene weilanden en pijnboombossen.

Twee van die gehuchtjes zijn het hooggelegen Pieve en Campione, direct aan het meer. Pieve lijkt wel op een adelaarsnest, vanwaar je prachtig over het Gardameer uit kunt kijken. Je vindt er het beruchte Terrazza del Brivido, het ‘rillingterras’ of ‘griezelterras’ waar je bijna driehonderdvijftig meter loodrecht naar beneden kunt kijken. Dat levert een werkelijk schitterend panorama op – als je tenminste geen last hebt van hoogtevrees!

Om je maag na zo’n grote hoogte weer een beetje tot rust te laten komen, schotelen de koks van de vele restaurantjes je graag hun specialiteit voor: lo spiedo, een spies met allerlei soorten vlees, geserveerd met polenta. Als zoete afsluiting bestel je bij je espresso een bordje spongadì, heerlijke koekjes. In de vele delicatessenwinkeltjes kun je Alpenboter, fijne vleeswaren, honing, olijfolie en zelfs kostbare witte en zwarte truffels kopen. Vergeet ook de verschillende kazen niet, zoals de Formagella di Tremosine, heerlijk als souvenir!

Als je geen hoogtevrees hebt, volg dan het Sentiero del Porto, een pad dat langs de rotswand door een bos omlaag loopt. Je kunt terug naar Pieve met de bus, langs de smalle weg die door de Brasa-kloof loopt, een van de spectaculairste wegen van heel Italië. Sterker nog, deze weg wordt ook wel ‘de mooiste weg van de wereld’ genoemd.

Gardameer-Pieve-mooiste-weg-ter-wereld (1)

Toen de weg in mei 1913 in gebruik werd genomen, was iedereen vol lof over de wonderschone route, die prachtige vergezichten over het meer biedt. Winston Churchill zou de weg zelfs ‘het achtste wereldwonder’ hebben genoemd. Sindsdien is de weg het decor van talloze autoreclames en ook in de James Bond-film Quantum of Solace is er een rol weggelegd voor deze ‘mooiste weg ter wereld’.

Gardameer-Pieve-mooiste-weg-ter-wereld (2)

Treed in hun voetsporen en laat je verrassen door de spectaculaire uitzichten die je onderweg ziet. Buon viaggio!

De mooiste dorpjes van Noord-Italië

Tremosine sul Garda is een van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. In onze Special hebben we al deze mooiste dorpjes in het noorden van Italië voor je verzameld, voor een unieke reis langs de allermooiste plaatsjes in de regio’s Valle d’Aosta, Piemonte, Ligurië, Lombardije, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia en Veneto.

Bestel De mooiste dorpjes van Noord-Italië

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, tablet en/of smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *