Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Legoland Water Park – een spetterend dagje uit voor jong en oud

Italië heeft sinds deze zomer haar eigen Legoland, waar je onder meer de mooiste monumenten van heel Italië bewondert, uiteraard helemaal gemaakt van Legosteentjes. Maar dat is lang niet alles, want zoals de naam al doet vermoeden is het Italiaanse Legoland niet zomaar een Legoland, maar het allereerste waterpark van Lego in Europa!

Je vindt deze kleurrijke waterwereld vol Lego binnen het populaire pretpark Gardaland, vlak bij het Gardameer. We geven in deze blog alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens een dagje Legoland.

De entree van Legoland Water Park is niet te missen. De enorme Lego-octopus, die is gemaakt van meer dan 250.000 Lego-steentjes, heet je samen met een Prezzemolo (de mascotte van Gardaland) van Lego van harte welkom. Er wacht heel wat moois op je!

Miniland – Italiaanse monumenten van Lego

Net als bij het populaire Italia in Miniatura, vlak bij Rimini, bewonder je in Miniland de mooiste Italiaanse monumenten in het klein, maar dan volledig gemaakt van Legosteentjes.

Meer dan vier miljoen Legoblokjes waren er nodig om onder meer het Colosseum, het Sint-Pietersplein, het Pantheon de Spaanse Trappen, de Duomo van Florence en van Milaan, de Brug der Zuchten, de San Marco en de Scheve Toren van Pisa tot leven te wekken.

Denk bij ‘mini’ overigens niet aan de grootte van de bouwwerken die je thuis aan de keukentafel in elkaar zet. De Duomo van Milaan is groter dan de bezoekers, de Toren van Pisa is maar liefst twee meter hoog en ook de klokkentoren van de San Marco in Venetië gaat flink de hoogte in.

Extra leuk: er is ook een klein stukje van Gardaland nagebouwd in miniatuur. Bovendien zijn er hier en daar wat interactieve verrassingen waardoor een bezoek aan deze Italiaanse mini-meesterwerkjes van Lego nóg leuker wordt.

Dit is voor ons in elk geval het mooiste stukje van het Italiaanse Legoland – en onze handen gaan meteen jeuken om thuis zelf zo’n Italiaanse Legowereld te bouwen…

Lego Creation Island

Dit eiland barst van de creativiteit! Je kunt je eigen Lego-boot bouwen, een zandkasteel versieren of bruggen en dammen bouwen om te testen of ze bestand zijn tegen water. Er is voor ieder wat wils, waar jong en oud zich uren kan vermaken.

River Adventure

Geef kleur aan je opblaasband door iets moois te bouwen van drijvende Lego-steentjes en laat je meevoeren door het water. Je dobbert onder meer door een betoverende onderwatergrot en kunt zelfs vanuit je opblaasband een aantal mini-monumenten bewonderen.

Beach Party

Dit kleurrijke speelstrand vol glijbanen zorgt voor uren speelplezier. Let wel op dat de waterkanonnen je niet nat spuiten en dat je niet onder de omkiepende emmers water belandt – of werkt dat juist lekker verkoelend tijdens een zomerse speeldag?

Pirate Bay

Wees niet bang voor de piraten; ze spuiten je hooguit nat! In dit deel van het park kun je heerlijk zwemmen, spetteren, afkoelen en ontspannen.

Duplo Splash!

De kleinste bezoekers vermaken zich in het water van Duplo Splash, met waterdieren van over de hele wereld, die ze herkennen van hun eigen speelgoed thuis. Goed voor urenlang spetterplezier!

Jungle Adventures

Glijden maar! In dit stukje Lego-jungle geniet je volop van lange glijbanen. Of je nu in het donker wil glijden of met een bootje, er is voor ieder wat wils. In het midden van het oerwoud aan glijbanen wacht een kleine oase, met wilde dieren van Lego, waar je lekker kunt afkoelen.

foto’s: Legoland Water Park | Gardaland

Praktische informatie Legoland Water Park

Legoland Water Park ligt in Gardaland. Details als openingstijden, prijzen etc. vind je hier. Voor een bezoek heb je een combiticket voor Gardaland en Legoland nodig. Je kunt deze combitickets online kopen, maar dat dien je wel minimaal twee dagen voorafgaand aan je bezoek te doen.

Mocht je al tickets voor Gardaland hebben gekocht, dan kun je deze zowel bij de kassa als in het park upgraden naar een ticket dat ook toegang biedt tot Legoland Water Park.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *