Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La dolce vita van Selwyn Senatori

Tijdens onze Romeinse wandelingen met Rosita Steenbeek kwam La dolce vita steeds weer naar boven. Dankzij deze film kunnen we in drie woorden uitleggen wat ons zo aantrekt in de Italiaanse levensstijl, waar we elke ochtend opnieuw blij van worden, waar we elke middag op toosten.

La dolce vita is tevens de grote inspiratiebron voor Selwyn Senatori, een populaire Nederlandse neo-pop artiest met Italiaanse roots. Zijn passie voor lekker eten, wijn, Italië, muziek, film, vrouwen en design spat van zijn doeken af. Zijn werken hebben dezelfde ingrediënten als la dolce vita en maken je immediatamente vrolijk.

Selwyn Senatori voor een van zijn werken

Selwyn wordt geboren op 2 mei 1973 in het Italiaanse Pallanze, maar al op jonge leeftijd verhuist hij met zijn ouders naar Nederland. Hij studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten In Utrecht, waar hij vooral plezier beleeft aan het schilderen. Zijn Italiaanse afkomst krijgt een prominente rol in zijn werk – de hoofdrol is weggelegd voor lekker eten, lang tafelen – aan tafels met geblokte tafelkleden – en de nostalgie van de jaren zestig.

Senatori: ‘Dat gevoel van de jaren zestig, die vergane glorie van een badplaats, die Riva-bootjes, fantastisch! Mijn schilderijen zijn vaak een combinatie van de mooie dingen uit het leven.’

En die zijn er genoeg, zo veel zelfs dat Senatori in zijn rappe tempo geen tijd heeft om alles uit te werken. In plaats van notitieboekjes, zoals ik, gebruikt hij dan de vloer van zijn atelier om schetsen en aantekeningen te maken. Senatori: ‘Ik begin mijn doeken meestal met een donkere basisverflaag over schetsen in houtskool. Ik werk onbewust van donker naar licht, als ik schilder ben ik zo positief dat ik altijd op heldere kleuren uitkom.’

Zijn unieke stijl kun je bewonderen in zijn studio op de Dam in Amsterdam, maar omdat zijn werk een ideale manier is om het weekend te beginnen, vanmiddag alvast een klein voorproefje. Geniet van Selwyns dolca vita!

Kijk voor meer inspiratie en informatie op Selwyns website.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *