Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bar del Cane – een speciale fontein voor honden in Rome

Rome kent ontelbaar veel nasoni, kleine fonteintjes waar je heerlijk vers water kunt drinken tijdens je wandelingen door de Eeuwige Stad. Dankzij de handige ‘neus’ kun je er makkelijk je dorst lessen of je lege flesje bijvullen.

nasoni-fontein-water-drinken-Rome (11)

Een speciale fontein voor honden

Aan de Via Vittorio Veneto, ter hoogte van het luxe hotel Ambasciatori Palace, vind je een speciale nasone: eentje die alleen voor honden is gemaakt. Deze Fontanina del Cane is een van de kleinste fonteinen van Rome. Hij staat nét boven de grond, zodat honden er – bijvoorbeeld na een wandeling en een partijtje stoeien in het park Villa Borghese – makkelijk bij kunnen.

Het is even zoeken naar de travertijnen nis met een klein waterbekken met daarboven een hond. De fontein was lange tijd buiten gebruik, maar sinds kort klatert er weer water in het bekken en kunnen alle Romeinse viervoeters bij deze ‘Bar del Cane’ hun dorst lessen met water van de Acqua Marcia.

Fontein-honden-nasone-Via-Veneto-Rome (2)

De piccolo van het hotel weet ons te vertellen dat de fontein is gemaakt op verzoek van Mister Charlie, die in de jaren dertig en veertig de eigenaar was van GUI Bar (een bar die niet meer bestaat) aan de Via Vittorio Veneto. Hij had twee flinke honden en om hen te laten drinken terwijl hij aan het werk was, liet hij in 1940 deze fontein maken. Naast de afbeelding van een hond vereeuwigde hij ook de bijnaam van zijn bar: ABC.

Nog meer dieren in Rome

Nog meer dieren in Rome bewonderen? Ga dan op zoek naar de Via della Gatta (‘Straat van de Kat’), het Kattenforum, de Schildpaddenfontein, Bernini’s olifantje of de vele bijen rondom het Piazza Barberini.

Bernini-olifant-Rome

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *