Home » Kunst uit Italië » Drie keer Italiaans lichtspektakel
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Drie keer Italiaans lichtspektakel

We zijn niet de enigen die aftellen naar Kerstmis. Half november gaat in Turijn al het lichtfestival Luci d’Artista van start:

Turijn-Luci-Artista

Tot en met half januari worden de straten, pleinen en portici (booggangen) van Turijn feestelijk verlicht door negentien artistieke installaties, waaronder twee nieuwe: Cultura=Capitale van Alfredo Jaar en Ice Cream Light van Vanessa Safavi:

Ice-Cream-Light

In Verona is eveneens een indrukwekkend lichtspektakel te zien: een letterlijk schitterende kerstster. Zijn staart ligt midden in de Arena, terwijl de ster zelf schittert op het plein ervoor. Een fantastisch gezicht, zeker in het donker en al helemaal als het sneeuwt. De ster verschijnt eind november weer op het plein, als ook de expositie van talloze kerststallen in de Arena van start gaat.

kerst-Verona

En wat te denken van de schitterende lichtkunstwerken in Salerno? Hier vier je elk jaar een letterlijk en figuurlijk schitterende kerst!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *