Ga op pad met onze City Walks!

Drie keer Italiaans lichtspektakel

We waren gisteren niet de enigen die af begonnen te tellen naar Kerstmis. Terwijl wij het virtuele lintje van Kerstmetciaotutti.nl doorknipten, ging op 1 november in Turijn al het lichtfestival Luci d’Artista van start.

Turijn-Luci-Artista

Tot en met 12 januari 2014 worden de straten, pleinen en portici (booggangen) van Turijn feestelijk verlicht door negentien artistieke installaties, waaronder twee nieuwe: Cultura=Capitale van Alfredo Jaar en Ice Cream Light van Vanessa Safavi:

Ice-Cream-Light

In Verona is eveneens een indrukwekkend lichtspektakel te zien: een letterlijk schitterende kerstster. Zijn staart ligt midden in de Arena, terwijl de ster zelf schittert op het plein ervoor. Een fantastisch gezicht, zeker in het donker en al helemaal als het sneeuwt. De ster verschijnt eind november weer op het plein, als ook de expositie van talloze kerststallen in de Arena van start gaat.

kerst-Verona

Komende week worden we ook dichter bij huis getrakteerd op Italiaans lichtspektakel, tijdens Glow in Eindhoven. Een van de grote spektakels tijdens dit lichtkunstfestival is het Italiaanse kunstwerk ‘Greenpower Lagoon Monster’, een enorme, virtuele draak die als een zeemonster uit het water verrijst.

Glow-Eindhoven

Niet in het echt natuurlijk, maar door een bijzonder knappe projectie van licht op een groot watergordijn, gecombineerd met bijna levensecht gegrom en gebrul. De draak gaat een virtueel gevecht aan met het licht, dat hij uiteindelijk verliest – een metafoor voor de overwinning van het goede op het kwade. De metershoge projectie van de draak, een creatie van Davide Carioni en Lorenzo Pompei, was eerder al te zien in Venetië. Nu kunnen we er op Nederlandse bodem van genieten – tot en met 16 november 2013. Schitterend mooi!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *