Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kerststal van 15.000 lichtjes in Manarola – lichtspektakel in Ligurië

De Italianen mogen zich niet alleen beroepen op de grootste kerstboom ter wereld, in Gubbio (Umbrië) maar ook op de grootste kerststal ter wereld. Je vindt deze presepe in Manarola, een van de dorpjes van de Cinque Terre.

Elk jaar schitteren hier vanaf 8 december driehonderd (!) figuren, ontworpen en gebouwd door Mario Andreoli. Deze oud-spoorwegbeambte begon al in 1976 met zijn unieke kerststal.

Na dertig jaar lukt het hem met de kerststal de hele heuvel bij Manarola te bedekken. Het is een waar spektakel om te zien, met in totaal zo’n vijftienduizend lichtjes, die samen Maria, Jozef en het kindje Jezus maar ook vissers en vissen vormen.

Dat vonden ook de mensen achter Guinness World Records, die de kerststal in 2007 toevoegden aan hun indrukwekkende lijst wereldrecords. Niet gek als je weet dat voor de regenboog aan engelen, herders, schapen, koningen en andere figuren elf kilometer aan elektrische kabels nodig is.

Deze schitterende kerststal is tot eind januari te bewonderen. Daarna doven de lichtjes weer tot begin december volgend jaar.

kerststal-Manarola-Ligurie (2) kerststal-Manarola-Ligurie (3) kerststal-Manarola-Ligurie (4)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *