Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Lumayna – Italiaanse muziek in Nederland en België

Lumayna is een idee van de Italiaanse Marcella Pischedda en de Nederlander Hans Elzinga. De muziekgroep ontstond in 2006 met als doel de Italiaanse muziek en cultuur ook in de noordelijke landen te verspreiden. Voor die tijd organiseerde Marcella al veel muziek -en zangprojecten op scholen in Italië.

Lumayna (2)

In het begin werd er als duo opgetreden in Italië, Nederland en België met een repertoire van Italiaanse folk uit Piemonte, Campanië, Puglia (Salento) en Sicilië. Traditionele Zuid Italiaanse muziek waarop eigen werk werd gebaseerd. Uit deze samenwerking is de cd Fussi ‘nfatata voortgekomen.

In 2010 hebben Hans en Marcella samen een groot muzikaal schoolproject (Magna Grecia) opgezet voor basisscholen in het gebied rond Turijn. Weer terug in Nederland ontstond de wens om een wat breder publiek te bereiken, hetgeen werd gerealiseerd met klarinettist Rob Musters en contrabassist Luciano Poli. Dit project kreeg de naam Sincopatía. Er werd Italiaanse swing gespeeld uit de jaren dertig en veertig.

De bassist haakte helaas af vanwege te veel andere werkzaamheden en als trio speelt Lumayna nu behalve Italiaanse swing ook Napolitaanse romances, filmmuziek, muziek van cantautori (singer/songwriters) en Italiaanse pop. Met dit project treedt Lumayna momenteel op in Nederland en België. In de agenda zie je precies wanneer en waar Lumayna te horen is.

Lumayna (1)

Naast de optredens verzorgt Marcella workshops Italiaanse liedjes zingen. Dit doet ze ook op uitnodiging van bijvoorbeeld groepen of koren, vaak in combinatie met een Italiaanse aperitivo.

Voor meer informatie en uitgebreide agenda neem je een kijkje op de website van Lumayna.

Lumayna (3)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *