Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Zing mee met Italië – distanti ma uniti!

foto: Emily Marie Wilson

Tijdens de lockdown laten de Italianen op een prachtige manier van zich horen. Elke avond klinkt vanaf balkons en vanuit open ramen opbeurende of troostende muziek. Wij doen op afstand mee met deze playlist, met Italiaanse nummers die hoop brengen in deze bizarre tijd.

Je vindt al deze nummers in deze Spotify-playlist. We zullen deze playlist aanvullen met de dagelijkse ‘balkonnummers’ vanuit heel Italië, zodra ze bekend worden gemaakt. Mocht je zelf de muzikale flash mobs willen volgen, check dan op social media de hashtag #balconiditalia.

Uiteraard zijn suggesties voor deze lijst altijd welkom. Samen steken we Italië zo een muzikaal hart onder de riem, distanti ma uniti!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

5 reacties

 1. Mooi initiatief! Zelf zou ik iets van Umberto Tozzi (bijvoorbeeld “Ti amo”), of iets van Angelo Branduardi (bijvoorbeeld “Gulliver” of “Oggi e nato un bel bambino”), of iets van Luciano Pavarotti (bijvoorbeeld “Caruso” of “O sole mio” of “E luce van le stelle”) hebben toegevoegd. Niet voor niets zijn mijn voorvaderen via oma’s kant uit Italië (Frosinone) afkomstig en waren als poppenspelers en kermisreizigers actief….

 2. Nog 3 Italiaanse songs

  Bella Ciao bv door Yves Montand
  Ragazzo della via Gluck Adriano Celentano

  Heel vrolijk:
  Io non ce la faccio più Denis e Daniela

 3. Grazie! Bella ciao staat erbij – de rest ga ik luisteren!

 4. Dat zijn prachtige liedjes – die ook al op andere playlists staan die we maakten – maar we proberen hier wel echt in het thema van de balkonliedjes te blijven, om solidair te zijn met de in huis opgesloten Italianen…

 5. Herwin Kastein

  Hallo mooi dat we zo aan elkaar steun kunnen geven in deze bizarre tijd ,denk dat Margherita van Riccardo Cocciante er ook wel in zou passen.
  succes, Groet Herwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *