Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luister naar de mooiste Italiaanse liedjes over koffie

Het is Saskia’s favoriete moment van de dag, de vroege ochtend, zeker met een lekkere cappuccino binnen handbereik en fijne muziek om de dag mee te beginnen. Voor de beste start van je dag – ook als die wat later begint – heeft Saskia een playlist samengesteld vol met Italiaanse liedjes over caffè, koffie, mét een vrolijke Nederlandstalige uitsmijter.

We beginnen met een van de eerste Italiaanse liedjes over koffie is A tazza e’ caffè, dat in 1918 werd uitgebracht door Roberto Murolo, naar een tekst van Giuseppe Capaldo, die als ober werkte bij Caffè Pororicco in Napels. Het liedje gaat over Brigida, die achter de kassa zit en veel van de mannelijke klanten van de Napolitaanse koffiebar weet te betoveren. Onder hen ook de jonge Giuseppe, die vrouwen altijd vergelijkt met een kopje koffie: bitter, maar een zweem van zoet achterlatend.

Vervolgens geniet je ruim twee uur lang van de opbeurende koffieklanken van onder anderen Pino Daniele, Fiorella Mannoia, Tiziano Ferro, Ennio Morricone, Domenico Modugno, Max Pezzali, Fabrizio De André, Riccardo Cocciante, Gianna Nannini, Eros Ramazzotti, Cesare Cremonini en Vasco Rossi – liefst natuurlijk met een cappuccino of caffè binnen handbereik!

Je vindt al deze Italiaanse koffieliedjes in deze Spotify-playlist (die je gratis kunt beluisteren als je je aanmeldt bij Spotify).

P.S. Heb je nog een tip voor een koffiesong die niet in deze playlist mag ontbreken? Laat dan hieronder een reactie achter, stuur ons een e-mail of een berichtje via social media. Grazie!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *