Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Toscane voor de camera

Ciao tutti!

Gisterochtend genoten we van sensationele foto’s van Umbrië, gemaakt door niemand minder dan Steve McCurry, vandaag zetten we Toscane voor de camera. Dit keer staan we echter niet zelf achter la macchina fotografica, maar is het de Amerikaanse fotograaf Jim Delutes die Toscane zo mooi heeft weten vast te leggen.

Jim reisde drie maanden door Italië en legde zo’n 17.000 kilometer af, altijd met zijn camera in de aanslag. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: ‘After over 40 years of photography, it was two trips since 2009 to Italy that brought me to a place where inspiration was around every corner. Spending 5 weeks on one trip and 8 weeks on the other, I was able to spend enough time in each area to capture different times of day with a variety of lighting situations. Plus having the time to settle into a region and savor the ‘dolce vita’ of everyday life in Italy.’

Garfagnana-Toscane-Jim-Delutes

Jim neemt ons eerst mee naar de Garfagnana, een gebied dat we in juni voor het eerst gaan ontdekken. Op uitnodiging van To Toscane verblijven we dan in een schitterend vakantiehuis in deze ruige streek. Volgens Jim kun je hier voor lange tijd ‘verdwijnen’, zonder ook maar één andere toerist tegen te komen. Voor de vele smalle, bochtige wegen in deze vallei tussen de Apennijnen en de Apuaanse Alpen heb je wel een goede GPS nodig, anders blijf je dwalen…

Florence-Toscane-Jim-Delutes

De volgende stop is Florence, waar Jim al vroeg in de ochtend de 414 treden van Giotto’s campanile, naast de Duomo, beklom, om boven te genieten van het vroege ochtendlicht dat door de wolken brak. Hij laat ons meegenieten van een uitzicht waar we nooit genoeg van krijgen!

Florence-Toscane-Jim-Delutes2

De volgende ochtend begaf Jim zich in alle vroegte naar de Ponte Vecchio,om de brug in het eerste licht van de dag vast te leggen. Wat een schoonheid!

Siena-Toscane-Jim-Delutes

Ook de Duomo van Siena mocht niet ontbreken op Jims reisroute. Volgens de fotograaf is dit een van de mooiste kerken die hij in Italië heeft gezien – en dat zegt wat als je weet hoeveel hij er bezocht heeft in die drie maanden! Om alle details van het interieur te bekijken, van de hoofden van pausen tot de Libreria Piccolomini en van de mozaïekvloer tot het bijzondere preekgestoelte, heb je alleen al een week nodig!

Val-Orcia-Toscane-Jim-Delutes

Ten zuiden van Siena wachtte hem La Strada di Valoresi, een plaatje van een weg die alles in zich verenigt waarom Toscane zich zo diep in ons hart heeft genesteld. De foto is gemaakt vanuit de tuinen van Villa La Foce, een van de mooiste twintigste-eeuwse tuinen in Toscane.

Antimo-Toscane-Jim-Delutes

Het meest fotogenieke plekje in de Val d’Orcia is echter de Abbazia di Sant’Antimo, vlak bij Montalcino. Het is niet alleen de ligging van de abdij die je meteen je camera laat pakken, maar ook en vooral het licht binnen in de kerk, dat steeds weer weet te verrassen.

Cortona-Toscane-Jim-Delutes

De laatste foto die we vandaag met jullie delen, maakte Jim in Cortona, van de kerk net even buiten het stadje die ’s ochtends vroeg zo mooi en mysterieus in mist gehuld kan zijn.

Voor alle overige foto’s die Jim in Toscane en in de rest van Italië maakte, neem je een kijkje op de Facebookpagina Italy Photography bij Jim Delutes. Genieten!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. Prachtige foto’s en wat een toeval. Ook ik ga voor het eerst eind juni de Garfagnana ontdekken. Wij hebben een bijzondere accommodatie geboekt, nl. Palazzo Cordati. Dat is een B&B en museum met werken van de schilder Bruno Cordati. Heel spannend allemaal.

  2. Wat leuk! We zullend e tips snel posten tzt!

  3. Robert De Abreu

    Wat een schoonheid in deze beelden. Stuk voor stuk vind ik het juweeltjes. Het licht, die zonneharp, gezien vanaf de Duomo springt in deze serie er voor mij nog meer uit dan de rest. Maar dat is puur een persoonlijke voorkeur. Zonneharpen (Jacobsladders) vind ik iets goddelijks in zich hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *