Home » Reizen door Italië » Toscane » Divina Toscana – goddelijk genieten in Toscane
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Divina Toscana – goddelijk genieten in Toscane

Divina-Toscana

Het meesterwerk van Dante, de Divina Commedia, blijft inspireren. De Goddelijke Komedie was niet alleen een inspiratiebron voor Dan Browns Inferno, dat afgelopen maanden door miljoenen mensen werd gelezen, maar ook voor de nieuwe reclamecampagne van de regio Toscane.

Meer dan ooit zijn de inwoners van Toscane trots op ‘hun’ grote dichter, die geboren werd in Florence. Dat hij later voor altijd uit de stad werd verbannen, doet er niet toe; zijn erfenis wordt met zorg beheerd en bezoekers worden met open armen ontvangen om de stad van Dante en de omgeving te verkennen. Dit jaar zelfs met slogans die zijn geïnspireerd op Dantes goddelijke werk. In plaats van ‘Lasciate ogni speranza, voi ch’entrate’ (‘Laat elke hoop varen, gij die hier binnentreedt’) lezen we nu:

Divina-Toscana-3

De nieuwe campagne wordt gelanceerd tijdens BIT2014, de grootste beurs gewijd aan toerisme, die van 13 tot en met 15 februari plaatsvindt in Milaan. We delen graag nog een paar van de schitterende beelden met jullie, steeds met een knipoog naar Dantes Divina Commedia:

Divina-Toscana-2 Divina-Toscana-4 Divina-Toscana-5 Divina-Toscana-6 Divina-Toscana-7

In plaats van een waarschuwing voor alle zonden die een mens tijdens zijn leven kan begaan, is deze campagne juist een oproep om je te laten verleiden, door de schoonheid van Toscane, de geneugten des levens die hier zo goed worden gevierd, il dolce far niente en de schitterende ervaringen die in Toscane voor het oprapen liggen. Geen straf om je hierdoor even lekker te laten verleiden!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *