Download gratis de Ciao tutti app

Fietsen in Florence

fietsen-Florence

foto: Bicifi.it

Wauw, dachten we, toen we deze foto zagen tijdens het Bicifi – het Bike Festival dat in maart neerstreek in Florence. De koepel van de Duomo als schans voor fietsers, che spettacolo!

Helaas voor iedereen die nu meteen enthousiast op de pedalen wil stappen; de Domkoepel is verboden terrein voor fietsers. Gelukkig zie je in de stad zelf echter steeds vaker en steeds meer fietsers. Sinds het centrum grotendeels auto- en scootervrij is, gaan veel Florentijnen met de fiets op pad. Er verrijzen fietsenstallingen, er duiken steeds meer verkeersborden voor fietsers en zelfs fietspaden op – al worden die nog af en toe zonder enige uitleg onderbroken en moet je je als fietser ineens tussen Italiaanse automobilisten scharen.

Toch blijft de fiets een fijne manier om de stad te verkennen, zeker in het voor- en najaar, als de temperatuur nog aangenaam is en de weg niet continu versperd wordt door drommen toeristen. Ook kom je al fietsend wat verder, zodat je naast het centro storico ook andere wijken kunt verkennen.

Wil je wel graag per fiets de stad verkennen maar ben je nog nooit in Florence geweest en wil je liever niet in je eentje op pad? Boek dan een fietstour van Baja Bikes. Tijdens een privétour (in het Nederlands) met gids fiets je ontspannen en veilig door het historische centrum en de nabije omgeving. Je komt alles te weten over de unieke bezienswaardigheden en de culturele schatten van de stad, maar daarnaast laat de gids je ook minder toeristische plekjes van het prachtige Florence zien. Uiteraard wordt er ook een stop ingelast voor het proeven van een van de specialiteiten: gelato. Een privétour duurt circa drie uur en boek je vanaf € 75,- p.p. (inclusief fietshuur, helm, gids en ijs).

Naast een Nederlandse privétour kun je ook de Florence Highlights Fietstour boeken, met uitleg in het Engels. Je fietst dan onder andere langs het Piazza Santissima Annunziata, de Duomo, het Palazzo Strozzi, de Santa Croce, het Piazza Santa Maria Novella, het Piazza della Signoria en het Piazza della Repubblica. Deze tour duurt ca. 3 uur en kost € 35,- p.p.

tricolore-fietsen

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *