Home » Reizen door Italië » Puglia » Via delle Orecchiette – de ‘Straat van de Oortjes’ (verse pasta) in Bari Vecchia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Via delle Orecchiette – de ‘Straat van de Oortjes’ (verse pasta) in Bari Vecchia

Liefhebbers van lekker eten en tradities mogen in Bari Vecchia, het historische gedeelte van Bari, de Via delle Orecchiette, de ‘Straat van de Oortjes’ niet missen.

Puglia-mrt2014 047

Saskia werd hier rondgeleid door Cristiano Guidetti, een Italiaanse travel blogger die naast zijn eigen blog ViaggioVero.com ook een van de eigenaren is van het Italiaanse TravelBloggerNet.

Ondanks het feit dat het ook Cristiano’s eerste bezoek aan Bari was, liepen Cristiano en Saskia al snel de ‘Straat van de Oortjes’ in. Dankzij een iets vertraagde vlucht te laat om de vrouwen op een rijtje voor hun huizen te zien zitten. ’s Ochtends vroeg maken hun vaardige handen namelijk in een hoog tempo de lekkerste orecchiette (en soms ook de grotere versie orecchioni). Ondertussen worden de laatste roddels uit de buurt doorgenomen.

Later op de dag ligt de verse pasta te drogen in een soort grote sjoelbakken langs de huizen. Dat levert niet alleen een uniek straatbeeld op, maar ook veel trotse blikken als je stil blijft staan om de orecchiette te bewonderen en foto’s te maken:

Puglia-mrt2014 040 Puglia-mrt2014 041 Puglia-mrt2014 042 Puglia-mrt2014 043 Puglia-mrt2014 045 Puglia-mrt2014 048

De maaksters komen stuk voor stuk naar buiten om een praatje te maken. Van een aantal oortjesmaaksters kregen we zelfs een portie pasta mee om later op de dag het resultaat van die vliegensvlugge en eeuwenoude handenarbeid te kunnen proeven.

Ook een kijkje nemen? Je vindt de Via delle Orecchiette als je, komend vanaf het Castello Svevo, onder de – vrij kleine – boogjes Arco Alto en Arco Basso door bent gelopen.

orecchiette

Lees ook onze eerdere blogs over deze bijzondere oortjespasta:

*Oortjespasta uit Puglia – met een recept én een link naar het zomerse oortjesfestijn, de Sagra dell’Orecchiette

*De oortjes van Mamma Giulia – Saskia leert hoe je orecchiette maakt

*Buon appetito da Bari! – met een authentiek recept voor orecchiette con le cime di rape

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *