Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Naar de Il Capo markt in Palermo

Il-Capo-markt-Palermo (16)

Palermo is een stad van contrasten. Het was voor ons zeker geen liefde op het eerste gezicht toen we de stad voor het eerst bezochten, maar inmiddels heeft de stad ons wel voor zich in weten te nemen. Juist door dat contrast: het spel van licht en donker, het verschil tussen brede straten en duistere achterafsteegjes, van de stilte in de kerken tot het luide geroep op de verschillende markten.

Onze favoriete bezigheid in Palermo is over een van die markten struinen. Het liefst bezoeken we de markt in de wijk Il Capo. Deze markt vindt plaats in de straten Via Carini, Via Beati Paoli, Via Sant’Agostino en Via Cappuccinelle.

Het is een waar gedruis en af en toe weten we niet waar we moeten kijken. Terwijl Merle aan de linkerkant een mooie foto schiet, ontstaan er rechts alweer drie andere scènes die de moeite van het vastleggen waard zijn. Che città!

Il-Capo-markt-Palermo (7) Il-Capo-markt-Palermo (8) Il-Capo-markt-Palermo (9) Il-Capo-markt-Palermo (11) Il-Capo-markt-Palermo (12) Il-Capo-markt-Palermo (13)

We wandelen tussen de Palermitanen die hun inkopen komen doen. Van enorme stukken zwaardvis tot een paar sardientjes, van een zak bloedsinaasappels tot een portie garnalen, van ingelegde kappertjes van Pantelleria tot verse oregano. Uiteraard wordt er tussendoor een broodje milt of een andere street food-delicatesse verorberd.

Il-Capo-markt-Palermo (5) Il-Capo-markt-Palermo (6)Il-Capo-markt-Palermo (14) Il-Capo-markt-Palermo (15)

Gelukkig hebben de Palermitanen er lol in dat we hun markt vastleggen en wijzen ze ons geregeld op een fotogeniek moment, zoals de meeuw die geduldig op de viskraam zit te wachten tot er even iemand niet oplet.

Il-Capo-markt-Palermo (1) Il-Capo-markt-Palermo (2) Il-Capo-markt-Palermo (3) Il-Capo-markt-Palermo (4)

Een bezoek aan de markt in Palermo is een intense ervaring. Na een lange straat met aan weerszijden kleurrijke kraampjes met ontelbaar veel vis, groente en andere etenswaren – en vooral veel theater van zowel de marktlui als hun klanten – ben je wel even toe aan een pauze.

Aan het einde van de Via Beati Paoli, op het gelijknamige pleintje, strijk je neer bij de Chiosco Beati Paoli, een vrolijk versierde kiosk waar ze verse fruitsappen, amandelmelk en andere verfrissende drankjes verkopen. Er is een klein terrasje waar je even uit kunt blazen.

Il-Capo-markt-Palermo (17)Il-Capo-markt-Palermo (19)foto’s: Merle van de Reep

Nog veel meer inspiratie voor Palermo

Er is in Palermo nog veel meer lekkers en moois te vinden. Daarom maakten we een lekker dikke digitale reisgids voor de stad, met meer dan vierhonderd pagina’s aan inspiratie. We delen de mooiste plekken, met naast de beroemde highlights ook onbekende pareltjes, van een bijzonder uitkijkpunt tot een magische kamer.

We nemen je mee naar de kleurrijkste markt van de stad, laten je proeven van het Palermitaanse street food en delen de beste adresjes voor cappuccino, lunch, aperitivo en diner. Je dwaalt door de straten van de stad en ontdekt bij elke stap hoe verrassend veelzijdig Palermo is.

Tot slot nemen je ook even mee buiten de stad, de Monte Pellegrino op, naar Monreale en naar Mondello, voor een dagje ontspannen aan zee. Boek dus maar vast je ticket; Palermo ti sta aspettando, Palermo wacht op je!

Bestel de Special over Palermo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Henk Strating

    Wow, wat een prachtfoto’s van deze prachtstad!!

  2. schitterende foto’s!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *