Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Palermo aan zee – Foro Italico

We schreven het al eerder, Palermo is een stad van contrasten. Zo vind je er naast de drukke, chaotische binnenstad ook heerlijk veel groen en een fijne boulevard om te flaneren, pal aan zee. Het Foro Italico, zoals dit gebied is gedoopt, herbergt zo’n 40.000 vierkante meter open ruimte. Heerlijk voor una passeggiata, een wandeling, om mensen te kijken, te voetballen, te picknicken, te vliegeren, te zonnen en een granita te eten.

Palermo-zee (1) Palermo-zee (2) Palermo-zee (3) Palermo-zee (4) Palermo-zee (5) Palermo-zee (6)

Vooral in de avond en in de weekenden is het hier een drukte van belang, met gezinnen die een ijsje komen eten, verliefde stelletjes die innig verstrengeld over zee uitkijken en oude mannetjes die al die drukte geamuseerd bekijken. Een heerlijke plek om even uit te blazen en bij te komen van de drukte van de stad.

Palermo-zee (7) Palermo-zee (8) Palermo-zee (9) Palermo-zee (10) Palermo-zee (11)

In het groen is hier en daar ook wat kunst te vinden. Zo zijn er de kleurrijke hoofden van Italo Rota. De Italiaanse architect annex kunstenaar liet zich hiervoor inspireren door de buste van Eleonora, die te zien is in het verderop gelegen Palazzo Abatellis, een van de belangrijkste kunstmusea van Palermo.

Palermo-Foro-Italicofoto’s: Merle van de Reep

Nog veel meer moois in Palermo

Er is in Palermo nog veel meer lekkers en mooist te vinden. Daarom maakten we een lekker dikke digitale reisgids voor de stad, met meer dan vierhonderd pagina’s aan inspiratie. We delen de mooiste plekken, met naast de beroemde highlights ook onbekende pareltjes, van een bijzonder uitkijkpunt tot een magische kamer.

We nemen je mee naar de kleurrijkste markt van de stad, laten je proeven van het Palermitaanse street food en delen de beste adresjes voor cappuccino, lunch, aperitivo en diner. Je dwaalt door de straten van de stad en ontdekt bij elke stap hoe verrassend veelzijdig Palermo is.

Tot slot nemen je ook even mee buiten de stad, de Monte Pellegrino op, naar Monreale en naar Mondello, voor een dagje ontspannen aan zee. Boek dus maar vast je ticket; Palermo ti sta aspettando, Palermo wacht op je!

Bestel de Special over Palermo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *