Ga op pad met onze City Walks!

Palermo aan zee

We schreven het al eerder, Palermo is een stad van contrasten. Zo vind je er naast de drukke, chaotische binnenstad ook heerlijk veel groen en een fijne boulevard om te flaneren, pal aan zee. Het Foro Italico, zoals dit gebied is gedoopt, herbergt zo’n 40.000 vierkante meter open ruimte. Heerlijk voor una passeggiata, een wandeling, om mensen te kijken, te voetballen, te picknicken, te vliegeren, te zonnen en een granita te eten.

Palermo-zee (1) Palermo-zee (2) Palermo-zee (3) Palermo-zee (4) Palermo-zee (5) Palermo-zee (6)

Vooral in de avond en in de weekenden is het hier een drukte van belang, met gezinnen die een ijsje komen eten, verliefde stelletjes die innig verstrengeld over zee uitkijken en oude mannetjes die al die drukte geamuseerd bekijken. Een heerlijke plek om even uit te blazen en bij te komen van de drukte van de stad.

Palermo-zee (7) Palermo-zee (8) Palermo-zee (9) Palermo-zee (10) Palermo-zee (11)

In het groen is hier en daar ook wat kunst te vinden. Zo zijn er de kleurrijke hoofden van Italo Rota. De Italiaanse architect annex kunstenaar liet zich hiervoor inspireren door de buste van Eleonora, die te zien is in het verderop gelegen Palazzo Abatellis, een van de belangrijkste kunstmusea van Palermo.

Palermo-Foro-Italicofoto’s: Merle van de Reep

Tip! Steek ook even over, naar de mooie grote wijnbar annex boekhandel Kursaal Kalhesa. De voormalige opslagruimte is omgetoverd tot een echte place to be voor hippe Palermitanen. Op de bovenste verdieping vind je ook nog een groot restaurant met binnentuin.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *