Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Mole Antonelliana – hét symbool van Turijn

Mole-Antonelliana-Turijn (1)

Je ziet hem al van veraf opdoemen: de spitse punt van de Mole Antonelliana, hét symbool van Turijn. We hebben in deze blog de tien mooiste foto’s van dit bijzondere bouwwerk voor jullie verzameld:

Mole-Antonelliana-Turijn (11)Mole-Antonelliana-Turijn (3) Mole-Antonelliana-Turijn (4) Mole-Antonelliana-Turijn (6) Mole-Antonelliana-Turijn (9) Mole-Antonelliana-Turijn (10)uitzicht op de Mole Antonelliana vanaf de Chiesa della Gran Madre di Dio

De Mole Antonelliana is vernoemd naar de architect die het gebouw ontwierp, Alessandro Antonelli. Oorspronkelijk was het bedoeld als een synagoge, maar door onenigheid over het ontwerp werd deze functie al snel van de kaart geveegd.

De bouw kwam zelfs even stil te liggen, maar uiteindelijk werd besloten om er een monument voor koning Vittorio Emanuele II en de Italiaanse eenwording van te maken.

Mole-Antonelliana-Turijn (7) Mole-Antonelliana-Turijn (8)

Toen het net af was, was de Mole met een hoogte van 167 meter het hoogste bouwwerk ter wereld. Dat is het nu niet meer, maar het is nog altijd letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten van Turijn, met een fijn panoramaterras voor een prachtige kijk op de stad.

Mole-Antonelliana-Turijn (2) Mole-Antonelliana-Turijn (5)

In de toren vind je heerlijke filmverleidingen, in het Museo Nazionale del Cinema. Een heerlijke plek voor een (herfstige) middag in de stad!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Wat een geweldige opnames van de Mole Antonelliana!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *