Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Rome – de mooiste musea en monumenten zonder rijen en reserveringen

Voor de bekende bezienswaardigheden in Rome, zoals het Colosseum en Galleria Borghese, moet je echt van tevoren een ticket reserveren. Ook de Vaticaanse Musea zijn zo populair, dat we je aanraden al ver voor vertrek kaartjes te reserveren. Anders verlies je in Rome zelf veel tijd met lang in de rij staan, en dat is zonde, met zoveel moois om te zien in de Eeuwige Stad.

Wil je deze grote bezienswaardigheden tijdens je Rometrip zeker zien, dan vertellen we je in deze blog hoe je het beste kaartjes reserveert.

Als je de grootse monumenten al een keer hebt gezien – of ze niet zo nodig tijdens je eerste bezoek al van binnen wil bekijken, dan zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden die de grote massa links laat liggen. Vaak onterecht, want wat je ziet is minstens zo mooi als bij de grote toeristische trekpleisters.

Wij hebben tien bezienswaardigheden zonder rij voor je op een rijtje gezet, zodat je ongestoord kunt genieten van deze minder bekende pareltjes in Rome (klik op de foto om meer te lezen over elke plek):

Zin gekregen in een stedentrip Rome naar aanleiding van deze off the beaten track-tips? Je kunt makkelijk en snel vliegen naar Rome, in elk seizoen. Zorg wel dat je een dag of drie, vier in Rome te besteden hebt, want naast bovengenoemde bezienswaardigheden moet je ook de tijd kunnen nemen om lekker rond te wandelen, te genieten van een aperitivo op een van de vele terrassen en te proeven van de Romeinse keuken.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *