Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Reserveer je bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome

Wil je je kostbare tijd in Rome liever niet besteden aan uren in de rij staan? Reserveer dan nu alvast je kaartjes voor de bekendste bezienswaardigheden, zoals het Colosseum, de Vaticaanse Musea en Galleria Borghese, óf koop een stadspas. Zo heb je in Rome flink meer tijd om te genieten van wat er allemaal te zien is!

RomaPass
Ben je van plan om tenminste twee bezienswaardigheden of musea te bezoeken in Rome? Dan is de Roma Pass een goed idee. Met deze pas krijg je namelijk toegang tot een of twee populaire bezienswaardigheden (afhankelijk van je keuze voor een pas voor 48 of 72 uur) en dertig tot zeventig procent korting op een aantal museumbezoeken. En dat niet alleen: je kunt er ook gratis mee reizen in het openbaar vervoer (bus en metro). Een slimme aankoop dus, die je flink wat geld kan besparen!

bestel de Roma Pass

Rome City Pass
De Rome City Pass is een perfecte optie voor wie alle hoogtepunten van Rome wil zien zonder alle tickets los te boeken. Met de City Pass kun je bovendien alles online voorafgaand aan je reis regelen en boeken, zonder dat je ter plekke nog iets op moet halen.

De Rome City Pass omvat een skip-the-line entree voor de Sint-Pieter, een ticket voor het Colosseum, een retour airport transfer vanaf Ciampino of Fiumicino, een Hop-On Hop-Off Bus ticket (24 uur), 20% korting voor de Vaticaanse Musea (incl. de Sixtijnse Kapel), 20% korting op musea (zoals Galleria Borghese), 20% korting op fietstours, rondvaarten en excursies naar bijvoorbeeld Pompeï of Capri. Let wel: openbaar vervoer is niet bij de Rome City Pass inbegrepen.

bestel de Rome City Pass

Skip the line tickets voor het Colosseum
De rijen bij het Colosseum kunnen, zeker in het hoogseizoen, erg lang zijn. Met Colosseum – Fast Track of het combinatieticket voor Colosseum, Forum Romanum en Palatijn vermijd je de lange wachtrijen.

S.U.P.E.R. – Seven Unique Places to Experience in Rome
Net nieuw is een speciaal ticket à € 18,- waarmee je toegang hebt tot het Colosseum, het Forum Romanum, de Palatijn plus zeven bijzondere plekken op en om het Forum Romanum, met onder meer het huis van Augustus, het huis van Livia, de Santa Maria Antiqua en het tempeltje van Romulus. Bij een aantal van deze bezienswaardigheden geniet je bovendien van virtuele reconstructies.

Het ticket is twee dagen geldig (één dag voor het Colosseum, twee dagen voor het Forum Romanum en de zeven speciale plekken). Meer details over S.U.P.E.R. vind je op de website van Coop Culture.

Skip the line tickets voor het Vaticaan & Galleria Borghese
De rij voor de Vaticaanse Musea (met de schitterende Sixtijnse Kapel) kan legendarisch lang zijn, niet alleen in het hoogseizoen, maar ook in het voorjaar en in de herfst. Met een skip the line-ticket voor de Vaticaanse Musea (incl. bezoek aan de Sixtijnse Kapel) vermijd je de langste wachtrijen.

Andere opties zijn een speciale VIP-toegang tot de Vaticaanse Musea, de Vaticaanse tuinen, de Sixtijnse Kapel & pauselijke villa’s of een skip the line ticket voor de Vaticaanse Musea (incl. Sixtijnse Kapel) én de Vaticaanse tuinen.

Een bezoek aan Galleria Borghese moet je altijd van tevoren reserveren, ook in het laagseizoen. Je kunt kiezen uit een bepaalde dag en een tijdslot waarop je het museum kunt bezoeken. Klik hier voor je ticket voor de Galleria Borghese.

klik hier voor een overzicht van alle tickets voor bezienswaardigheden in Rome

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *