Home » Reizen door Italië » Rome » Centrale Montemartini – een van de mooiste musea van Rome
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Centrale Montemartini – een van de mooiste musea van Rome

Wie Rome bezoekt, moet echt even tijd maken voor een van onze favoriete musea in Rome: Centrale Montemartini.

Centrale-Montemartini-Rome (5)

Dit museum – dat volgens de Italiaanse media maar een handvol kaarten per dag verkoopt – was tot 1963 een nog functionerende elektriciteitscentrale, in 1911 opgetrokken naar een ontwerp van ingenieur Giovanni Montemartini. Sindsdien is de centrale als zodanig echter langzaam buiten gebruik geraakt.

Men begon de ruimte als opslagplaats te gebruiken, totdat de Capitolijnse Musea er de perfecte plek in zagen om het deel van de collectie dat door gebrek aan ruimte in hun kelders lag te verstoffen, alsnog aan het publiek tentoon te stellen. Zo gedacht, zo gedaan: in de oude elektriciteitscentrale Montemartini huist tegenwoordig een geweldige collectie antieke sculpturen en andere kunstwerken uit de oudheid. Een schitterend contrast!

Centrale-Montemartini-Rome (3) Centrale-Montemartini-Rome (7) Centrale-Montemartini-Rome (10) Centrale-Montemartini-Rome (11) Centrale-Montemartini-Rome (13)Centrale Montemartini (6) Centrale-Montemartini-Rome (15)Centrale Montemartini (2) Centrale-Montemartini-Rome (17) Centrale-Montemartini-Rome (18)

Je vindt Centrale Montemartini aan de Via Ostiense 106 (vlak bij de Piramide en Eataly). Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De kassa sluit een half uur eerder.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Een reactie

  1. Wilfried Delaere

    Centrale Montemartini is echt een aanrader. Ben er verleden week geweest. Een geslaagde combinatie van industrieel erfgoed met antieke beelden en sculpturen. Vanaf metro Piramide kan je met de bus tot nagenoeg aan het museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *