Home » Reizen door Italië » Rewind Play Fast Forward
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Rewind Play Fast Forward

Oktober is letterlijk voorbijgevlogen! Door al die bijzondere plekken die we hebben bezocht, zijn we zomaar in november beland. Tijd voor een korte terug- en vooruitblik!

Ciao-tutti-oktober

We openden oktober met de lancering van onze Ciao tutti Special, met alles over de Italiaanse keuken. De culinaire toon was gezet, want gedurende de hele maand oktober kwamen de lekkerste dingen voorbij: van onze 13 favoriete Italiaanse restaurants in Nederland tot de perfecte tiramisù, van funghi porcini tot de navel van Venus, van olijfoliegezegdes tot een balsamicoproeverij en nog heel veel meer.

We gingen sprankelend koken, proefden de beroemde tortelli met pompoen in Mantova, kookten uit het Venetiaanse kookboek Polpo, staken onze neus in de Toscaanse druiven en proefden de befaamde panforte van Manola uit het Toscaanse dorpje Castelnuovo Berardenga.

Buiten de culinaire paden struinden we door de Bobolituinen in Florence, genoten we van de sfeer van Mantova, fietsten we door het Parco del Mincio, lieten we ons betoveren door Il Vittoriale en trakteerde Anneke ons in de rubriek ‘Italiaans in beeld‘ elke week op 10 nieuwe Italiaanse woorden. Misschien leuk om te weten: de best gelezen blog van oktober is die over de Italiano DOC, met de kenmerken van een echte Italiaan.

vooruitblik-november

November begon met de lancering van de nieuwste Ciao tutti Special, met la bella Roma in de hoofdrol. We toostten hier vrijdagavond op bij Solo Venerdì in Amsterdam, voor we weer naar Italië afreisden.

We nemen jullie eerst nog even mee naar Rome, waarna we onze reis voortzetten naar Bologna, de buik van Italië. Daarna volgt Parma, waarbij we nu al enorme trek hebben in alle lekkers dat we onder begeleiding van Academia Barilla gaan ontdekken – en proeven. Ten slotte reizen we naar alle waarschijnlijkheid nog naar Puglia, voor een bijzonder fashion weekend in en om Lecce.

In eigen land is la dolce vita komende maand ook dichtbij. Woensdag aanstaande lanceert Andiamo! Services het nieuwe kantoor in Nederland met een exclusieve première van La Grande Bellezza in Amsterdam. Willemijn is er voor Ciao tutti bij en doet na afloop verslag van zowel de film als het Italiaanse feestje dat volgt.

La Grande Bellezza is vanaf 7 november in de Nederlandse bioscoop te zien en brengt je binnen no time in Rome. Kijken dus! Verder zijn er veel evenementen, waaronder Da Gustare en Het Beste van Italië. Voor dit laatste event, dat op 16 en 17 november wordt gehouden, vliegen we even terug naar Nederland, dus kom eens kennismaken en laat je inspireren door de live verhalen van Saskia en Willemijn.

Uiteraard laten we jullie zoveel mogelijk meegenieten van onze Italiaanse belevenissen. Niet alleen door de dagelijkse blogs, we hebben ook weer fijne winacties voor jullie in petto. Zo kun je een imago-consult winnen voor iemand van wie jij vindt dat hij of zij dat verdient (zodat diegene in december stralend aan de feestdis kan verschijnen).

Daarnaast lanceren we komende maand twee nieuwe websites, die je enerzijds in Italiaanse kerstsfeer brengen en anderzijds al heerlijk doen wegdromen bij de volgende vakantie. Maar daarover binnenkort meer, we houden jullie nog even in spanning!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *