Home » Italiaanse taal » Film » Martin Eden – een film met de straten van Napels als decor
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Martin Eden – een film met de straten van Napels als decor

Vanaf 21 november geniet je van de film Martin Eden, met de straten van Napels als decor. De film is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello, die werd geboren in Caserta, verplaatste het verhaal van Oakland (in Californië) naar Napels en koos ervoor om volledig op zestien millimeter te draaien.

In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op, waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film werd op het filmfestival van Venetië bekroond met de prijs voor beste acteur en sleepte de TIFF Platform Prize in de wacht voor artistieke kwaliteit en regie.

Martin is een ongeschoolde zeeman. Hij leidt een turbulent leven, totdat hij Arturo, de jongste telg van een rijke familie, uit een penibele situatie weet te redden. Arturo neemt Martin als dank mee naar zijn huis, waar Martin kennismaakt met Elena, Arturo’s zus. Hij is op slag verliefd en kan de elegante jonge vrouw niet meer uit zijn hoofd zetten.

Om zich met haar te kunnen meten, besluit Martin schrijver te worden en zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Zijn honger naar kennis brengt hem in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt, maar die hem in conflict brengen met zijn grote liefde. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn gevoelens voor Elena…

foto’s: Francesca Errichiello

Bekijk alvast de trailer:

Voor wie de film niet heeft kunnen zien in de bioscoop: vanaf 19 februari 2020 is Martin Eden ook verkrijgbaar op dvd.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Een reactie

  1. Will Langenberg

    Heb graag meegedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *