Download gratis de Ciao tutti app!

Andiamo Marche – ontdek al het moois van Le Marche

Ga je op vakantie naar Le Marche? Dan mag je de tips, verhalen en stadswandelingen van Andiamo Marche niet missen!

Via Instagram maakten we kennis met de prachtige plaatjes uit Le Marche die Andiamo Marche deelt. We droomden weg bij pittoreske dorpstafereeltjes, schapen onder olijvenbomen, schitterende doorkijkjes en prachtig gekleurde portici. Wees wel gewaarschuwd als je een kijkje neemt, want je wil meteen afreizen naar Le Marche om al dat moois met eigen ogen te zien.

Maar Michiel en Lisette, de mensen achter Andiamo Marche, delen niet alleen mooie foto’s. Op hun website vind je ook fijne stadswandelingen in de mooiste steden en dorpjes die er in de regio Le Marche te vinden zijn.

Een van onze favoriete routes is die in Petritoli, een levendig middeleeuws dorpje op een heuveltop, 358 meter boven de zeespiegel, in de provincie Fermo. Alleen al voor de beschreven Osteria delle Cornacchie willen we hier heen!

Dat geldt ook voor Ripatransone, waar het nauwste steegje van Italië te vinden zou zijn (al hebben we die claim ook elders wel eens gehoord). Michiel en Lisette tippen hier ook een aantal fijne lokale feesten, zoals de Sagra di Polenta in het najaar en het kleurrijke carnaval, dat met Pasen wordt gevierd.

Voor het Jutténizie festival willen we zeker terug naar Grottammare, een prachtig pareltje aan de Adriatische Zee. Dit culinaire eetfestijn vindt elkaar jaar eind augustus, begin september plaats. ‘Het concept van dit culinaire festijn is als volgt; je betaalt een standaard prijs en ontvangt daarvoor een wijnglas en een plattegrond. Vervolgens loop je de route die je langs alle restaurantjes brengt. Bij elk culinair adresje eet je de specialiteit van het huis en proef je een heerlijke wijn. Zo geniet je van heerlijke gerechten, fijne wijnen, live muziek en kunst!’

Ook willen we dan naar Torre di Palme, een middeleeuws dorpje met een rijke historie en panoramische uitzichten, en naar Massignano. Beide dorpjes zijn voor ons nog onbekend terrein, maar met de foto’s waan je je al even ter plekke. Je dwaalt op je scherm al heerlijk door de smalle straatjes en droomt weg bij de kleurrijke details die er te vinden zijn.

Andiamo Marche voegt regelmatig nieuwe city walks toe, dus neem voor vertrek naar Le Marche zeker een kijkje om te zien welke pareltjes je niet mag missen in de buurt van je vakantieadres.

Bookmark ook de agendapagina van Andiamo Marche, met de leukste evenementen in Le Marche. Er is voor ieder wat wils, van een gezellige zomerse antiekmarkt in Fermo tot het beroemde wijnfeest in Cupramontana, van een middeleeuws ridderspel in Ascoli Piceno tot een paard van vuur in Ripatransone.

Op ons wensenlijstje gaat de expositie van de beroemde fotograaf Steve McCurry in de Mole Vanvitelliana in Ancona. Hier kun je tot en met 25 juni 2017 een buitengewone reeks portretten en beelden van oorlog en poëzie, lijden en vreugde, verbazing en ironie bewonderen. Aan de hand van een audiotour neemt McCurry je mee op zijn reizen en vertelt hij je de verhalen achter de beelden.

Voor we deze kleurrijke foto’s echter met eigen ogen gaan zien, blijven we op afstand meegenieten van de prachtige plaatjes van Andiamo Marche op Instagram – al zorgt elke nieuwe foto voor een gezonde dosis heimwee naar dit prachtige stukje Italië. Gelukkig gaan we gauw weer naar Le Marche, voor een bijzonder artistiek project. Maar daarover in april meer!

foto’s: Andiamo Marche

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *