Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Luce sulla Collina – kleinschalig countryhouse met appartementen en zwembad vlak bij de Adriatische kust

Op 28 oktober 2018 begonnen Cor en Joke aan hun Italiaanse avontuur. Met een bestelbus reden ze, samen met Bostonterriër Luna, vanuit hun woonplaats Leek richting Italië.

Op zoek naar een vakantiehuis in Le Marche

Cor: ‘We hadden op internet een woning zien staan die we interessant genoeg vonden om te gaan bekijken, in de buurt van Fermo, in de regio Le Marche.

Aangezien de regio ons allebei direct aansprak, besloten we om een appartement te huren aan het strand van Lido di Fermo. Zo hadden we ruim de tijd om de omgeving goed te kunnen ontdekken.

Na vele huizen te hebben bezichtigd, werden we gebeld door een makelaar die een woning in de verkoop had staan met een uniek uitzicht over de Adriatische Zee. Deze woning hebben wij uiteindelijk gekocht.

Na twee jaar intensief verbouwen (wat overigens naar volle tevredenheid door een Italiaans bouwbedrijf is gedaan), beschikt het huis over zes moderne appartementen en een nieuw zoutwaterzwembad van veertien bij zes meter.’

Licht op de heuvel

Joke: ‘We hebben ons countryhouse Luce sulla Collina genoemd (‘licht op de heuvel’), aangezien we hier op ‘onze’ heuvel een warm thuis bieden aan iedereen die Le Marche wil verkennen.

De keuze om appartementen en geen B&B-kamers te maken, is bewust geweest. Als gasten graag zelf een keer willen koken, hebben ze bij ons immers nu de mogelijkheid om dat te doen. Ieder appartement is uitgerust met een compleet ingerichte keuken, voorzien van oven, grote koelkast, vriezer, vaatwasmachine en een vierpits-inductiekookplaat.

De appartementen zijn allemaal totaal verschillend van elkaar, qua indeling, maar ook qua afmeting en inrichting is elk appartement uniek. Via deze link kun je ze allemaal bekijken.

Naast een eigen keuken hechten we veel waarde aan slaapcomfort. We hebben nu net ons tweede seizoen achter de rug en we krijgen vaak complimenten van gasten dat ze bij ons zo heerlijk slapen, met dank aan de heerlijke bedden van de Italiaanse beddenfabrikant Dorelan, die we na veel testen hebben uitgekozen voor onze appartementen.’

Hoog op een heuvel bij Lido di Fermo en Porto San Giorgio

Cor: ‘Dankzij de ligging van Luce sulla Collina, op honderdtachtig meter hoogte, heb je een geweldig uitzicht over de zee. Dat maakt onze plek ook zo uniek. Een huis kun je verbouwen zoals je wil, maar de plek kun je niet veranderen. Juist vanwege dit uitzicht zijn Joke en ik gevallen voor deze locatie.

Wat voor ons ook van belang is, is dat we dicht in de buurt wilden wonen van zowel een aantal mooie steden als de zee. In vijf autominuten ben je bij de zandstranden van de badplaatsen Lido di Fermo en Porto San Giorgio, waar ook vele restaurants en barretjes te vinden zijn. Heerlijk om daar tussen de Italianen te genieten van het zoete leven!’

Groen en duurzaam ondernemen

Joke: ‘We willen op een verantwoorde en duurzame manier ondernemen. Met onze veertig zonnepanelen, warmtepomp en batterijen voor de energieopslag proberen we zoveel mogelijk in onze eigen energiebehoefte te voorzien. Belangrijk voor ons maar vooral ook voor de prachtige omgeving van ons countryhouse.

In januari 2024 wordt een laadstation voor elektrische auto’s geplaatst waardoor we nog beter kunnen inspelen op de behoefte van gasten.’

Tevreden gasten

Cor: ‘Aangezien we een kleinschalige accommodatie hebben, vinden wij persoonlijk contact erg belangrijk. Het grote voordeel is dat wij zelf ook in het countryhouse wonen, zodat we gasten direct te woord kunnen staan als er vragen en/of opmerkingen zijn.

Dat onze plek zo gewaardeerd wordt, hadden wij zeker gehoopt, maar we hadden niet verwacht dat gasten zo tevreden zouden zijn. We zijn enorm trots op de maximale score van vijf sterren op Google Reviews, maar we zijn vooral blij om te zien dat ruim negentig procent van de gasten die in 2022 bij ons zijn geweest, ook in 2023 weer bij ons vakantie zijn komen vieren.

In de tussentijd zitten Joke en ik natuurlijk niet stil. Sinds april 2023 hebben we ook een kleine sportschool in onze tuin om nog meer in de behoefte van gasten te kunnen voorzien. Al zijn we er zelf ook blij mee, met al die heerlijke restaurants in de omgeving…’

Vakantie vieren bij Luce sulla Collina

Wil je graag vakantie vieren bij Luce sulla Collina? Je vindt deze droomplek in de Contrada Monte Marino 6, bij Fermo (gebruik voor je navigatie echter huisnummer 5). Meer informatie over de verschillende appartementen vind je op de website van Luce sulla Collina.

Voor vragen kun je contact opnemen met Cor en Joke via info@lucesullacollina.com of via 0039-3245415803. Een virtueel voorproefje krijg je alvast via Facebook en Instagram.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *