Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De lekkerste reisgids voor Florence en Toscane

Ga je binnenkort naar Toscane? Dan mag The Curious Eater – De geheimen van de Toscaanse keuken niet in je bagage ontbreken!

The-Curious-Eater

Dit boek – kookboek, kijkboek en culinaire reisgids in één – is een creatie van de Vlaamse Sophie Delauw, fotografe en schrijfster van het culinaire blog The Curious Eater. Deze naam is Sofie op het lijf geschreven, aangezien ze in haar woonplaats Florence – en ver daarbuiten – op zoek gaat naar de beste culinaire ervaringen.

Het mooie van Sofies ontdekkingen is dat ze niet alleen zorgen voor een echte culinaire happening waarbij je smaakpapillen over elkaar heen vallen van genot, maar dat er ook altijd een mooi verhaal te vinden is. De eigenaren van de door Sofie getipte adressen zijn niet zomaar koks, bakkers of ijsbereiders. Het zijn mensen met een unieke geschiedenis, met een ongekende drive en liefde voor het vak. Hun levensverhaal wekt bewondering of verwondering, en soms allebei – net als het verhaal dat Sofie hen in haar boek laat vertellen.

Le-Mosacce-The-Curious-Eater

Sommigen hebben de pollepel van la nonna of la mamma overgenomen, anderen zijn via vele omzwervingen in de keuken beland. Sommigen koken vooral traditionele Toscaanse gerechten, anderen experimenteren meer. Allemaal delen ze echter het belangrijkste ingrediënt dat onmisbaar is om een unieke plek te creëren: passie.

Sofie legt die passie prachtig vast, in woord maar ook in beeld. Ze vangt niet alleen de mooiste gebakjes, de grootste bistecca fiorentina en het authentieke broodje trippa, maar ook de glimlach van de banketbakker, de trotse blik van i proprietari, de tevredenheid van de stamgasten.

Antica-Trattoria-Sanesi-The-Curious-Eater

Florentijnse favorieten en nieuwe adresjes
We hebben in Sofies boek al een aantal van onze Florentijnse favorieten ontdekt, zoals Le Volpi e L’Uva, Il Santino, Trattoria Mario, Dolci e Dolcezze en Il Magazzino.

Dolci-Dolcezze-The-Curious-Eater Trattoria-Mario-The-Curious-Eater

Maar Sofie heeft ons ook nieuwsgierig gemaakt naar tal van nieuwe adresjes. Zo hebben we ons to do lijstje voor een volgend bezoek aan Florence aangevuld met Casa del Vino, La Talea (een boerenwinkel nét even buiten het centrum), Pasticceria Giorgio en La Sorbetteria.

Casa-del-Vino-The-Curious-Eater Sorbetteria-Florence-The-Curious-Eaterfoto’s: Sofie Delauw | The Curious Eater

En dan hebben we het nog niet eens over de adresjes die Sofie buiten de stad, in Toscane, tipt. Daarover een andere keer meer, we duiken eerst nog even lekker in het boek – en dan de keuken in, want er staan óók nog recepten in. Maar daarover later meer!

The-Curious-Eater

The Curious Eater – De geheimen van de Toscaanse keuken | Sofie Delauw | ISBN 9789401414692 | € 24,99 | uitgeverij Lannoo | bestel The Curious Eater via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *