Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

On a roadtrip – ontdek Zuid-Europa met je (huur)auto!

Saskia en Carola denken nog bijna elke dag met heimwee terug aan hun roadtrip door Puglia. Wat was het heerlijk om door het landschap vol trulli te toeren, om op ons eigen tempo tussen de olijfboomgaarden te rijden en te stoppen waar we maar wilden.

Zo’n roadtrip smaakt naar meer en we zijn alweer nieuwe plannen aan het smeden. Perfecte timing dus dat we van mo’media en Sunny Cars het boek On a roadtrip kregen, de perfecte reisgids voor wie een roadtrip in het zuiden van Europa wil maken.

In het boek staan zes verschillende autoroutes én heel veel praktische tips voor een onvergetelijke (en tegelijkertijd ontspannen en veilige) roadtrip. Elke route is onderverdeeld in kortere stukjes, een soort mini-roadtrips, die je soms ook als dagtocht kunt doen.

Er staat steeds duidelijk aangegeven wat de lengte en de duur van de route zijn en hoeveel stops je onderweg tegenkomt. Zo kun je prima plannen waar je stopt voor lunch of diner of voor een nachtje in een bed & breakfast of agriturismo. Natuurlijk zijn ook hiervoor allerlei tips opgenomen.

De eerste route, De mondaine Mediterranée, slingert langs de kust van Frankrijk en Italië, met eenmaal over de Italiaanse grens onder meer de kleurrijke dorpjes van de Ligurische Rivièra (zoals Alassio, Finale Ligure, Cervo en Noli) en, verder het binnenland in, een prachtige route door het wijngebied van Piemonte, met plaatsjes als Barolo, La Morra en Nizza Monferrato.

Een andere route, La dolce Sicilia, leidt je langs het mooiste van Sicilië. Vanuit Catania rijd je eerst langs de kust via Syracuse naar de barokke Val di Noto. Via prachtige pareltjes als Caltagirone en Piazza Armerina vervolg je je tocht naar Agrigento (met ook een stop bij de schitterende Scala dei Turchi) en Sciacca.

Via de weelderige westkust, met prachtige plaatsjes als Trapani en Erice en de Egadische eilanden, rijd je naar Palermo. Op de laatste etappe mogen Cefalù, Taormina en de Etna niet ontbreken, voor je met een koffer vol nieuwe indrukken (en drie kilo extra met dank aan cannoli, granita en arancini) je huurauto weer inlevert en op het vliegtuig stapt.

De vier niet-Italiaanse routes leiden je langs de ruige kliffen van West-Portugal, door de gouden driehoek van Andalusië, door de verrassende natuur van Kroatië en een afwisselend rondje Kreta.

Alle routes en tips vind je in

On a roadtrip | Alexandra Gossink | ISBN 9789057678691 | € 19,99 | uitgeverij mo’media i.s.m. Sunny Cars | bestel On a roadtrip bij bol.com of bij mo’media

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

100 reacties

 1. Roadtrip door Puglia lijkt ons prachtig

 2. Een reisgids zou een mooie handleiding zijn voor ons twijfellaars.

 3. Ann Herregodts

  Een roadtrip door de Salento langs de kust lijkt ons heerlijk!!

 4. Roadtrip door Calabrië!

 5. Dat wordt een roadtrip door Sicilië.

 6. Ik wil heel graag samen met mijn gezin een roadtrip door Zweden gaan doen, prachtig land vol schitterende natuur om zelf te gaan ontdekken

 7. Op mijn lijstje staat een roadtrip langs de westkust van Amerika. Voor deze wens kan ik eind volgend jaar een vinkje zetten, want dan gaat hij ook echt werkelijkheid worden!

 8. Sicilië spreekt mij wel aan, maar ook Andalusië en Kroatië. Sowieso ga ik volgend jaar samen met een vriendin een roadtrip doen, en dit boek zou heel erg welkom zijn

 9. Dominique Logier

  Heel graag het roadtrip boek Sicilie

 10. Madalijns Patrick

  Pas terug van roadtrip in Puglia, waar plots tijdens een lunch ook Saskia en Carola plaats namen aan het tafeltje naast ons. Onze volgende vakantie wordt een trip door Piemonte of Sicilië. Dus alle tips zijn welkom.

 11. Sandra Benedick Elzinga

  Denemarken wil ik wel eens heen
  Of nog een keer naar Belgie <3
  Ik doe graag mee voor het boek On a roadtrip

 12. Een roadtrip door Umbrië

 13. Wat leuk om jullie hier weer even te ‘zien’!

 14. Absoluut Sicilie!

 15. Judith Mansveld

  Zeker weten Sicilië! Ik ben daar vorig jaar geweest maar zonder eigen vervoer. Dit najaar gaat er dus een rondreis met een auto komen om veel meer van dit prachtige eiland te ontdekken! <3

 16. will langenberg

  Zeker weten een roadtrip langs de Mondaine Mediterranée.
  Ben gek op de Bloemenriviéra en daar gaat deze ook langs.
  Ik doe graag mee voor het boek “On a Roadtrip”.

 17. Ik doe graag mee voor het boek: On a Roadtrip. Ik zou nog wel eens een roadtrip door de hak van Italië willen maken

 18. Dineke Wiersema

  Graag een keer naar Sardinië

 19. Deze zomer met mijn gezin vakantie vieren in de Puglia en al het moois ontdekken in een huurauto.
  Nu al veel zin in dus straks heerlijk genieten!

 20. Annemarieke Bos

  ooo wat zou dit een geweldig cadeau zijn voor vrienden van ons. Zij gaan ook met regelmaat op roadtrip door Italie en Engeland. Echte liefhebbers dus.

 21. Door de Dolomieten!

 22. Anita te Gussinklo

  Door Siciie, lijkt me prachtig.

 23. Op een andere manier de Dolomieten en de Marken bekijken of toch naar een mij totaal onbekende streek. Overal zijn namelijk pareltjes!

 24. Ik zou graag met mijn man (jeugdliefde) een roadtrip naar het romantische Venetië maken <3

 25. Een road trip door Ligurie, onbekend maar zeker de moeite waard

 26. Wat een leuk boek ! Ik ben zelf al meerdere maken in Italie geweest, en ik zou nu graag met mijn gezin een roadtrip gaan maken door Amerika (Westkust). Die staat bovenaan onze bucketlist. Dit boek zou erg welkom zijn voor handige tips x May

 27. Volgend jaar zouden we heel graag weer een road trip maken door Italië met onze kinderen. We hopen 4 weken weg te kunnen gaan en we willen graag naar Ligurië omdat je ook vanaf hier walvissen en dolfijnen kan spotten. We willen ook heel graag naar Puglia en de Dolomieten. Misschien kan dit boek ons helpen onze reis te plannen. Misschien dat we dit niet allemaal in 1 vakantie kunnen doen maar dit boek kan ons vast en zeker helpen ook bij onze volgende road trips. Vorig jaar hebben we een road trip gemaakt door Slovenië en Kroatië en dat was echt schitterend en voor herhaling vatbaar. Enige hulp in het uitzoeken van de reis is erg fijn en ben dan ook heel benieuwd wat dit boek ons kan bieden.

 28. Zou heel.graag het boek nova rond trip willen winnen
  Mijn man komt uit lipari maar we hebben.nog.nooit sicilie gezien..zou heel graag die roadtrip.willen maken

 29. Hilde van Vliet

  Roadtrip langs oude kerken en kapelletjes in het gebied net onder Rome. Toeristen zijn er niet zo veel, maar mooie plekjes des te meer! Onverwacht mooie natuur. Wij waren daar een paar jaar geleden maar hebben nog lang niet alle geheime pareltjes ontdekt. Vooral het aanbod aan culinaire bijzonderheden hopen we nog te mogen verkennen. On the road betekent voor ons: aanschuiven bij agriturismi (maaltijd met alle opbrengsten van het land, gekookt door liefdevolle vrouwen). Op die manier word je Italiaan met de Italianen, zeker als je de taal een beetje machtig bent. Dan kun je mogelijk mee op truffelhunt, vijgen plukken, en genieten van een kookworkshop.
  Ciao Italia!
  Hilde en Henk, fans van Italie sinds 1983

 30. Ik wil graag vanaf Menton de kustlijn van Italie volgen en mijn droom is dit te doen in een heuse Italiaanse cabrio!

 31. We hebben al meerdere autoroutes / rondreizen gedaan. Ik heb alleen altijd zélf de route uitgestippeld, dus ik ‘wist’ alles al omdat ik heel internet al had afgespeurd naar de leukste plekjes. Maar wat me nog veel avontuurlijker lijkt is 1 van de 4 roadtrips uit ‘On a Roadtrip’ prikken en deze ‘gewoon’ gaan doen! Weg van de gebaande paden, de route van het boek volgen en maar zien wat het geeft! Je komt dan ook op plekken die je zelf nooit zou hebben uitgezocht. Dan is het voor mij dus ook nog allemaal meer een verrassing. Lijkt me supergaaf om dat volgend jaar te doen!

 32. Op mijn wenslijstje staat roadtrip La dolce Sicilia

 33. Ik wil graag een mooie roodtrip door Canada maken, door de mooie en diverse natuur.

 34. Dat wordt een fantastische roadtrip door Sicilië! 🙂

 35. Een roadtrip via Livorno langs de Toscaanse kust, de Amalfi kust naar Napels… To die for <3

 36. Dan wordt het Sicilie staat al heel lang op mijn todo lijstje

 37. Door Puglia!
  dat staat voor volgend jaar op onze wensenlijst.

 38. Anneliese de Waal

  Roadtrip naar Rome, Venetië en de toren van Pisa.

 39. Een roadtrip door het onderste deel van Abruzzo door de Majella, omdat we daar nog weinig gezien hebben. Volgens mij staat dat niet in het boek, maar wat er wel in staat is Sicilië en daarvan willen wij graag de oostkant eens ontdekken. Dat moet lukken mee zo’n handig boek.

 40. Jacques Leliveld

  ik zou graag eens door de verrassende cultuur van Kroatië willen road-trippen. Ben benieuwd

 41. Ik zou ooit heel graag eens een roadtrip maken door alle Italiaanse regio’s, dat lijkt me echt fantastisch! Daarnaast staan een roadtrip door IJsland en Zuid-Afrika ook zeker op mijn verlanglijstje!

 42. heel graag La Sicilia !

 43. Nicoll de Witt

  Oh, wat lijkt me dat heerlijk. De hele kustlijn van de Italiaanse ‘laars’ volgen zou echt een droom zijn. Vooral onderweg de kleine identieke plaatsjes bekijken. WoW, dat zou de reis van mijn leven zijn

 44. Ik heb een aantal roadtrips gedaan. Het mooiste waren West-Amerika en Noordwesten Canada.
  Chili staat op mijn lijstje! Ik wist niet dat Europa ook mooi kon zijn!

 45. Geweldig. Dit jaar al op vakantie geweest, niet naar Italie helaas. Maar met dit boek kan ik toch het Italie-gevoel weer beleven. Dus maak mij blij 🙂

 46. Jeannie Bertens

  Een roadtrip door Sicilië is onze wens!

 47. Gilda Meeuwsen

  Ja ik doe mee met de actie en zou graag het boek willen winnen. Ik zou de road-trip Valle d’Ítria willen maken!

 48. Route 66 op de motor, dat lijkt mij zo vet! Ik heb zelf een motorrijbewijs, dus dat wordt zelf touren over deze route

 49. Toscane en Sicilie.. 🙂

 50. Frieda Vandenbussche

  Sicilië staat nog op onze bucket list!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *