Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Lama degli Ulivi – botanische tuin ten zuiden van Monopoli

Gisteren waren we in de botanische tuin I Giardini di Pomona, vandaag bezoeken we nog zo’n heerlijk groene oase in Puglia: Lama degli Ulivi, een kleine tien kilometer ten zuiden van Monopoli.

In deze botanische tuin van ongeveer drie hectare wandel je tussen meer dan tweeduizend verschillende soorten planten en bloemen. Het is alsof je door een kleurrijk kunstwerk wandelt, met bij elke stap een verrassende ontdekking: een bijzondere bloem, een eeuwenoude olijfboom, een stenen muurtje uit een ver verleden…

De bloemen, bomen en planten komen van over de hele wereld, van alle verschillende continenten. Hier in Puglia leven ze in een perfecte harmonie, als in een gracieuze dans waarin iedereen zijn eigen solo heeft. Afhankelijk van het seizoen en het moment van de dag schitteren andere hoofdrolspelers, waardoor een bezoek altijd een unieke ervaring is.

Ondanks die grote verscheidenheid lijkt het alsof de natuur zelf de tuin zo geordend heeft. De symfonie aan geuren en kleuren lijkt zo in balans, dat we niet kunnen stoppen met fotograferen. Elk hoekje is mooi, elk samenspel van bloemen en planten lijkt gecomponeerd te zijn.

Met dank aan Moeder Natuur bloeien kleurrijke cactusbloemen naast een knoestige olijfboom en schittert een bougainville naast fuchsia rozen. De witte bloemetjes van de kappertjesplant openen zich als paars vuurwerk, de geur van bloemen mengt zich met die van de zoute zeewind.

Behalve groen vind je er ook een uniek stukje historie: twee grotkerken: de oud-Griekse Chiesa di Iacovella en de Chiesa di Santa Cecilia, beide met kleurrijke fresco’s. Een prachtige combinatie met de botanische tuin, waar je je omhuld weet door een diepe religieuze stilte, die net als de muurschilderingen de tand des tijds heeft weten te doorstaan.

Praktische informatie Lama degli Ulivi

Je vindt Lama degli Ulivi bij de Vivai Capitanio Stefano, Contrada Conghia 298, ten zuiden van Monopoli. De tuin is geopend van maandag tot en met zaterdag, maar alleen te bezoeken na reservering via 0039-080801720 of info@lamadegliulivi.it.

Een bezoek aan deze botanische tuin maakt ook deel uit van een aantal excursies die Apulia – La Finestra sul Mare vanuit Monopoli organiseert. Op de fiets verken je het platteland rondom Monopoli, met schitterende vergezichten, bezoeken aan masseria’s en grotkerken en een proeverij met lokale lekkernijen.

met dank aan Lama degli Ulivi voor de foto’s

Nog meer tips voor je vakantie in Puglia

Ga je op vakantie naar Puglia? We hebben al onze praktische tips voor je vakantie naar Puglia voor je op een rijtje gezet, van alle vluchten naar Puglia tot mooie accommodaties voor een onvergetelijke vakantie.

Onmisbaar als voorbereiding en/of voor onderweg: Mijn Puglia, een persoonlijke reisgids met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden. Ga samen met Saskia op ontdekking in Puglia en je zult de prachtige regio voor altijd in je hart sluiten! Bestel Mijn Puglia via deze link, met persoonlijke boodschap van Saskia.

Ook maakten we een paar handige online overzichtslijstjes:

*ontdek de mooiste plekken van Puglia
*10x proeven van Puglia
*de lekkerste Slow Food-adresjes in Puglia
*ontdek de mooiste stranden van Puglia
*slapen in een trullo in Puglia
*de mooiste masseria’s in Puglia

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *