Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

9x doen in Rome als het regent

Hoewel het in het najaar nog prachtig weer kan zijn in Rome en de zon de Romeinse monumenten en palazzi in een intense gouden gloed kan zetten, kan het ook wel eens regenen. Voor een dag vol Romeinse regen, delen we negen tips.

Ga naar het Pantheon!
Het Pantheon is prachtig als de zonnestralen door de opening in de koepel naar binnen schijnen, maar misschien nog wel leuker is het om regendruppels het Pantheon in te zien vallen.

Van beneden gezien lijkt het gat misschien niet zo heel groot, maar de diameter meet in werkelijkheid bijna negen meter. Dat betekent dus dat het ook ín het Pantheon goed kan regenen. Om het regenwater weer weg te leiden, vind je recht onder de grote opening kleine afvoerputjes in de vloertegels.

Dwaal door een onbekender museum
Het is normaal gesproken al vrij druk in de grote musea, maar als het regent zijn de bekende trekpleisters als de Vaticaanse Musea en Galleria Borghese nog veel drukker dan anders. Bezoek daarom op een regenachtige dag een onbekender museum, zoals Palazzo Massimo alle Terme, Centrale Montemartini, Palazzo Altemps of Galleria Doria Pamphilj.

Bewonder een tentoonstelling
Naast de enorme kunstcollectie die je het hele jaar door in Rome kunt bewonderen, zijn er vaak ook grote tentoonstellingen die de moeite van een bezoek waard zijn. Voor vertrek naar Rome duiken wij altijd in het programma van de Scuderie del Quirinale, het Chiostro del Bramante, het Vittoriano en het Palazzo delle Esposizione.

Ga uitgebreid koffiedrinken
Normaal gesproken drink je in Rome even snel een cappuccino of espresso aan de bar, maar op een regenachtige dag kun je uitgebreid de tijd nemen voor een kopje koffie met een lekker stuk taart. Onze favoriete plekjes voor zo’n aangeklede kop koffie zijn bijvoorbeeld de caffetteria van het Chiostro del Bramante (met een blik op Rafaëls minnespel in de kerk), Angelina en Faro Caffè.

Ga ondergronds!
Lekker droog in de geschiedenis van Rome duiken? Ga dan niet naar het Forum Romanum en het Colosseum, maar ondergronds. Onder het huidige straatniveau is er heel veel historie te vinden, bijvoorbeeld in Nero’s Domus Aurea, onder Palazzo Valentini, onder de San Clemente en in de Case Romane del Celio, in de catacomben en onder de Sint-Pieter.

Minder bekend is dat je ook onder het beroemde Piazza Navona kunt afdalen, om het stadion dat hier ooit lag te bewonderen.

Geniet van de Romeinse keuken
Haal ’s middags niet ergens snel een broodje maar neem de tijd voor een lekker lange lunch, met een antipasto, primo, secondo én dolce. Aanraders voor een op en top Romeinse lunch zijn Flavio al Velavevodetto (Testaccio), Da Nazzareno (vlak bij station Termini), Trattoria Monti (bij Piazza Vittorio Emanuele II), Emma Pizzeria con Cucina (niet ver van het Campo de’ Fiori), Da Tonino (Via del Governo Vecchio) en Maccheroni (vlak bij het Pantheon).

Op zoek naar nog meer lekkers? Hier vind je onze 100 favoriete culinaire adresjes in Rome. Wil je ook wat culinaire souvenirs inslaan? Ga dan culi-shoppen én proeven tegelijk bij Eataly (bij station Ostiense).

Wil je liever bij een local thuis aanschuiven? BonAppetour biedt ook gezellige én smakelijke ervaringen bij Romeinen thuis. .Zo gingen wij op bezoek bij Amanda, Annalisa en Maria-Laura die ons trakteerden op een uitgebreide antipasti, een pastaschotel en een toetje van peer met ricotta en chocolade.

Liever zelf achter de pannen staan? Bonappetour organiseert ook kookworkshops in Rome, waarbij je bijvoorbeeld pasta of tiramisù leert maken.

Warm op in een wijnbar
Hoewel een glas wijn op een terras in de zon goed smaakt, is het ook heel sfeervol om in een authentieke wijnbar van een mooie fles wijn te bestellen als de regen op de ramen roffelt.

We tippen de tien leukste, van kleine, verstopte wijnbarretjes voor de locals tot hippere bars waar ook cocktails op de kaart staan. Cin cin!

Bewonder de zonsondergang
Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar op regenachtige dagen is de zonsondergang in Rome echt spectaculair. Het schouwspel van de bijzondere wolkenlucht is het echt waard om de regen even te trotseren en een paar mooie foto’s te maken.

foto’s: Elyssa Bernard | Romewise

Ga naar de film, het theater of een concert
Is het te slecht weer voor een mooie avondwandeling? Kijk dan of er een mooie film draait. Een aantal bioscopen vertoont ook films in de originele taal in plaats van met Italiaanse nasynchronisatie, zoals Cinema Nuovo Olimpico (vlak bij de Via del Corso) en Cinema Barberini (bij Piazza Barberini).

Ook goed om te checken: het programma vol concerten en uitvoeringen in het Parco della Musica . Voor theatervoorstellingen informeer je bij het Teatro dell’Opera, het Teatro Argentina, het Teatro Olimpico of het Teatro Flaiano.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *