Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De beste wijnbars in Rome – van Monti tot Trastevere

Op zoek naar een fijne enoteca, wijnbar, in Rome? Wij tippen de leukste, van kleine, verstopte wijnbarretjes voor de locals tot hippere bars waar ook cocktails op de kaart staan. Cin cin!

Rome-Trastevere-terras

Fafiuchè

Bij het kleurrijke Fafiuchè (Via della Madonna dei Monti 28) drink je een glas wijn vlak bij het kloppend hart van het oude Rome, de keizerfora, in de hippe, levendige wijk Monti – op een steenworp afstand van het Colosseum. Deze wijnbar is ook een restaurant, dus je kunt na het wijn proeven ook aanschuiven voor het diner.

Fafiuche-Rome

Ai Tre Scalini

Ook Ai Tre Scalini (Via Panisperna 251) is te vinden in Monti. Hier is het vaak al vroeg op de avond lekker druk – met dank aan de uitgebreide wijnkaart én de voortreffelijke truffelsalami die prima past bij een goed glas rode wijn.

Ai-Tre-Scalini-Rome

La Barrique

La Barrique (Via del Boschetto 41b) ligt in een van de levendigste straten van Monti. Je proeft er wijn van kleine producenten, maar ook de beroemde namen ontbreken niet – en voor de liefhebbers is er ook genoeg keuze uit mousserende wijnen en champagne. Je kunt er ook meer dan goed eten, zowel voor lunch als diner.

Al Vino Al Vino

Voor Enoteca Al Vino Al Vino (Via dei Serpenti 19) hoef je de wijk Monti nog altijd niet uit. Je kunt hier terecht voor een overweldigende keuze aan wijnen: meer dan zeshonderd verschillende etiketten staan hier op de planken – en voor de liefhebber ook een keur aan grappa’s.

Al-Vino-Al-Vino

Il Goccetto

Il Goccetto (Via dei Banchi Vecchi 14) huist in een palazzo uit 1527, waar de wijnen zo ongeveer van de vloer tot het plafond liggen opgeslagen. Er is een brede keuze aan wijnen, die je al proeft vanaf een paar euro per glas. Er is ook een fijn menu met kleine hapjes voor als je meer dan één glas wil proeven…

Il-Goccetto-3Il-Goccetto Il-Goccetto-2

Enoteca Da Biagio

In hartje Trastevere schuiven we aan bij Enoteca Da Biagio, een oude wijnbar (Via della Scala 64). Buiten staat alleen VINI boven de deur; een verdere naam ontbreekt. Drinken doe je hier staand, al staan buiten wel een paar stoeltjes voor de stamgasten die hier dag en nacht te vinden zijn.

wijnbar-Trastevere

Terra Satis & Enoteca Ferrara

Maar er is meer lekkers te vinden in Trastevere. Terra Satis (Piazza dei Ponziani 1A) is een hippe wijnbar, terwijl Enoteca Ferrara (Piazza Trilussa 41) al jarenlang het favoriete adresje is van veel locals.

Enoteca-Ferrara (1) Enoteca-Ferrara (2) Enoteca-Ferrara (3)

Freni e Frizioni

Eveneens in Trastevere ligt Freni e Frizioni (Via del Politeama 4). Vroeger was dit een garage, maar nu ruikt het er naar wijn in plaats van naar smeerolie. De naam, Italiaans voor ‘remmen en koppelingen’, houdt de vroegere functie van het gebouw levend, maar dankzij de fijne wijnen en het uitgebreide buffet vol hapjes vergeet je al snel dat hier vroeger banden werden verwisseld.

Freni-Frizioni-Rome (1) Freni-Frizioni-Rome (4) Freni-Frizioni-Rome

Enoteca del Frate

Enoteca del Frate (Via degli Scipioni 118) ten slotte is een sfeervolle wijnbar in de buurt van het Vaticaan waar je je favoriete fles(sen) wijn meteen ook kunt kopen. Naast een enorme keuze aan wijnen is er ook een heerlijke en goedgevulde menukaart voor wie een hapje wil eten.

Enoteca-del-Frate-Rome

Nog meer wijntips in Italië

In Vinissimo – Alles over Italiaanse wijn hebben we de meest bijzondere regionale wijnen (en druiven)  op een rijtje gezet, met tal van proeftips. We tippen niet alleen fijne adresjes waar je naar hartenlust kunt proeven, maar hebben ook een aantal fijne wijnroutes voor je uitgestippeld. In ruim vierhonderd pagina’s proef je de beste wijnen van heel Italië…

Ciao-tutti-Special-25-Vinissimo-Alles-over-Italiaanse-wijn

Bestel Ciao tutti Special #25 Vinissimo – Alles over Italiaanse wijn

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *