Home » Reizen door Italië » Florence » Elk palazzo zijn eigen paardjes
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Elk palazzo zijn eigen paardjes

Ondanks het feit dat Saskia in Florence blind de weg kan vinden, brengt elk nieuw bezoek aan deze stad nieuwe ontdekkingen. Vaak zijn dat nieuwe winkels of culinaire adresjes, maar soms stuit Saskia ook nog op nieuwe verhalen die verbonden zijn met de historie van de stad.

Zo ook tijdens de Inferno-reis. Terwijl we op zoek waren naar duivels en demonen, viel ons oog ook op de grote ijzeren ringen die veel grote palazzi sieren. Saskia vertelde de deelnemers dat deze ringen gebruikt werden om paarden aan vast te binden. Precies op het moment dat Saskia het woord ‘paarden’ uitsprak, zag ze iets wat haar tot dan toe niet was opgevallen: de stukken ijzer die boven de ringen uitsteken, hebben de vorm van paarden!

paardjes-Florence

Na deze ontdekking doken de paardenhoofden overal op. We konden bijna geen palazzo voorbijlopen zonder aangestaard te worden door de ijzeren paardjes. En denk nu niet dat elk paardje hetzelfde is. Nee, er zijn heel wat verschillende soorten te vinden. We zetten een paar palazzopaarden op de foto, om jullie mee te laten genieten en ervoor te zorgen dat je tijdens een volgend bezoek aan Florence niet ongemerkt aan deze juweeltjes voorbijgaat…

paarden-Florence (1) paarden-Florence (3) paarden-Florence (5) paarden-Florence (7) paarden-Florence (8) paarden-Florence (9) paarden-Florence (11)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Hi saskia, was er ook niet iets met de afmeting van de ring? Hoe groter hoe ouder het palazzo? Ik weet het niet meer, jij wel?

  2. Nog even door alle foto’s gebladerd, maar de ringen zijn bijna allemaal even groot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *