Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek la Città Alta, de bovenstad, van Bergamo

Benvenuti in het mooie Bergamo, de parel van Noord-Italië. Bergamo ligt in de regio Lombardije, ongeveer veertig kilometer ten oosten van Milaan, in de uitlopers van de Alpen.

Met honderdtwintigduizend inwoners mag Bergamo zeker een stad genoemd worden, maar door de bescheiden omvang en de tweedeling in de stad voelt Bergamo eerder aan als een dorp.

Bergamo is in feite verdeeld in twee steden: Bergamo Alta (in de volksmond Città Alta genoemd) is het oude centrum met de meeste monumenten, forten en kerken, Bergamo Bassa is de modernere ‘benedenstad’, het zakelijke en bestuurlijke centrum van de stad.

Ontdek Bergamo’s bovenstad

In deze stadswandeling maak je kennis met la Città Alta, de bovenstad, die overal geschiedenis en cultuur ademt. Als je vanaf een terrasje met een goed glas Valcalepio (de lokale witte of rode wijn van Bergamo) in de hand het publiek gadeslaat, kun je meteen twee dingen constateren: Bergamo is niet vergrijsd (studenten zorgen voor gezellige reuring) en het katholicisme viert nog hoogtij (met veel paters en nonnen die voorbij wandelen).

Edith van BeleefBergamo.nl leidt je rond in haar stad, met een heerlijke route die je in ruim een halve dag langs de hoogtepunten van de stad voert, inclusief een ritje in de funicolare. Ook laat ze je proeven van polenta e osei en van het enige echte stracciatella-ijs.

Je brengt een bezoek aan het Piazza Vecchia en het Piazza Duomo (met de schitterende Cappella Colleoni), drinkt een bijzonder biertje bij Oasi della Birra, bewondert La Cittadella en geniet van adembenemende uitzichten over de stad.

Via onderstaande link kun je de stadswandeling in Bergamo voor € 4,99 downloaden. Buon divertimento a Bergamo!

Download de City Walk in Bergamo

© foto’s: Ciao tutti & Aldo Allessie | BeleefBergamo.nl

De Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail de link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt de wandeling vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (smartphone, laptop, computer en/of tablet) van alle moois genieten. In de City Walk vind je een link naar de route in Google Maps.

Ontdek nog meer City Walks

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks en wandel met ons mee door onder andere Turijn, Verona, Bologna, Venetië, Florence, Rome en Napels.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Ik denk dat ik toch maar eens een reisje Bergamo ga boeken. Mooi artikel en dito foto’s!
    Groetjes,
    Julia Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *