Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Ontdek la Città Alta, de bovenstad, van Bergamo

Benvenuti in het mooie Bergamo, de parel van Noord-Italië. Bergamo ligt in de regio Lombardije, ongeveer veertig kilometer ten oosten van Milaan, in de uitlopers van de Alpen. Met 120.000 inwoners mag Bergamo zeker een stad genoemd worden, maar door de bescheiden omvang en de tweedeling in de stad voelt Bergamo eerder aan als een dorp.

Bergamo is in feite verdeeld in twee steden. Bergamo Alta (in de volksmond Città Alta genoemd) is het oude centrum met de meeste monumenten, forten en kerken. Bergamo Bassa is de modernere ‘benedenstad’, het zakelijke en bestuurlijke centrum van de stad.

In deze stadswandeling maak je kennis met la Città Alta, de bovenstad, die overal geschiedenis en cultuur ademt. Als je vanaf een terrasje met een goed glas Valcalepio (de lokale witte of rode wijn van Bergamo) in de hand het publiek gadeslaat, kun je meteen twee dingen constateren: Bergamo is niet vergrijsd (studenten zorgen voor gezellige reuring) en het katholicisme viert nog hoogtij (met veel paters en nonnen die voorbij wandelen).

Edith van BeleefBergamo.nl leidt je rond in haar stad, met een heerlijke route die je in ruim een halve dag langs de hoogtepunten van de stad voert, inclusief een ritje in de funicolare. Ook laat ze je proeven van polenta e osei en van het enige echte stracciatella-ijs.

Je brengt een bezoek aan het Piazza Vecchia en het Piazza Duomo (met de schitterende Cappella Colleoni), drinkt een bijzonder biertje bij Oasi della Birra, bewondert La Cittadella en geniet van adembenemende uitzichten over de stad. Buon divertimento a Bergamo!

Download de City Walk in Bergamo voor € 3,99

© foto’s: Ciao tutti & Aldo Allessie | BeleefBergamo.nl

Steun Ciao tutti & onze Italiaanse partners

Een reactie

  1. Ik denk dat ik toch maar eens een reisje Bergamo ga boeken. Mooi artikel en dito foto’s!
    Groetjes,
    Julia Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *