Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti City Walks Pisa en Siena – ontdek de mooiste plekken van deze steden

Ciao tutti! Vandaag presenteren we twee nieuwe City Walks in Toscane. Speciaal voor jullie stippelden we een unieke route in beide steden uit, met meer dan alleen de Scheve Toren en het Piazza del Campo. Met onze tips geniet je van het mooiste, lekkerste en beste van Pisa en Siena!

[beide City Walks zijn in het voorjaar van 2024 volledig geüpdate]

City-Walk-Pisa (4)

Pisa – stad vol wonderen

Pisa is vooral beroemd vanwege de Scheve Toren en vanwege de luchthaven, een populaire bestemming vanuit Nederland en België. Daarnaast heeft deze stad echter nog heel veel meer moois te bieden…

Van de kleurrijke muurschildering van Keith Haring tot het Palazzo Blu, van het statige Piazza dei Cavalieri tot de verleidelijke chaos van de markt op het Piazza delle Vettovaglie, Pisa herbergt tal van plekken die de moeite van een bezoekje waard zijn.

Ciao-tutti-City-Walk-route-Pisa (1) Ciao-tutti-City-Walk-route-Pisa (4) Ciao-tutti-City-Walk-route-Pisa (5)

Het is echt zonde om alleen even een tussenstop te maken voor de beroemde Torre Pendente. Zelfs als je alleen het Campo dei Miracoli zou bezoeken, zul je verrast zijn door alle bijzondere plekken die soms letterlijk, soms figuurlijk in de schaduw van de scheve toren staan.

Ciao-tutti-City-Walk-route-Pisa (2)Ciao-tutti-City-Walk-route-Pisa (3)

Laat je verrassen door deze vroegere Toscaanse havenstad en ontdek de charme van Pisa!

Download Pisa – stad vol wonderen

Siena – stad van paarden & passie

Siena is niet alleen bekend vanwege het schelpvormige Piazza del Campo, dat volgens velen het mooiste plein ter wereld is, maar ook en vooral vanwege de Palio, de paardenrace die op 2 juli en 16 augustus wordt gereden op ditzelfde plein.

Maar het is niet alleen op en rondom deze data een stad waarin je overal dieren ziet – dat is 365 dagen per jaar zo. Siena is namelijk verdeeld in zeventien verschillende contrade (wijken), met elk een eigen dier. Van Aquila (adelaar) tot Chiocciola (slak): het is in Siena één grote beestenboel.

Cia-tutti-City-Walk-route-Siena (1) Cia-tutti-City-Walk-route-Siena (3)

Siena is echter meer dan de Palio alleen. Er wachten schitterende kerken en kerkjes, fonteinen en achterafstraatjes, een Duomo vol indrukwekkende details, bijzondere musea vol unieke meesterwerken en lekker veel zoetigheid, van cantuccini tot panforte.

Cia-tutti-City-Walk-route-Siena (2)panforte Cia-tutti-City-Walk-route-Siena (4)

Ga je mee op ontdekkingsreis door de straten van Siena?

Download de City Walk Siena

Elke Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *